Skip Navigation Links

Siyasi İstikrar Hizmet Akışını Güçlendirdi..

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 3’ncü dönem milletvekilliği adaylık çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam ediyor.

Siyasi İstikrar Hizmet Akışını Güçlendirdi.. Web
TV

Politika   A+a-

Her zamanki yoğun temposuyla basın kuruluşlarını ziyaret eden Milletvekili Orhan Karasayar, 8. Gün Haber Web Tv ve 8. Gün Gazetesi Sahibi Gökhan Gökpınar’ı beraberinde kalabalık ekibiyle birlikte ziyaret etti.

Beraberinde AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı, Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte 8. Gün Haber Web Tv ve 8. Gün Gazetesi Sahibi Gökhan Gökpınar’ı  ziyaret eden AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun, Arsuz ve Belen’e yaptıkları hizmetleri sıralarken, bölgede yatırımları ve istihdamı artırıcı çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söylerken, hizmetlerinde siyasi istikrarın bu hizmetlerin yapılmasında önemli faktör olduğunu ifade etti.

Arsuz yolunun bitme aşamasına geldiğini belirten Karasayar, Arsuz’da turizm yatırımlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

Konuşmasında İskenderun Körfezi’nin enerji üssü olma yolunda büyük mesafe katettiğini belirten AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hassa Tüneli projesinin iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağına dikkat çekerek, bölgeyi yatırım zengini ve işsizliğin olmadığı cazip bölge haline getirme uğraşlarına vurgu yaptı.

Mevcut Vergi Dairesi binasının yıkılıpyeniden yapılacağını belirten Karasayar, eski Adliye Binasının kaymakamlık ve tüm vatandaşların yararlanabileceği şekilde hizmet vereceğini söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın bölgeye kazandırdığı hizmetleri anlattığı konuşması şöyle:  “Ak Parti iktidarı göreve başladığında bir çok yapı Fransızlardan kalmaydı.  Arsuz yolu, Adalet Sarayımız, devlet hastanemiz de buna dahildi ondan sonra yapılan vergi dairesi binası vardı oda kullanılamaz halde, şimdi o binayı yıktırıp yeni bir vergi dairesi yaptırmanın mücadelesini veriyoruz. İskenderun'un ne eksiği var bunları bir bir tespit ettik. Bunların önem derecesine göre,  sağolsun Bakanlarımızdan, başkanımızdan almış olduğumuz desteklerle, İskenderun'da her gittiğimiz birimde en ince ayrıntısına kadar anlatarak, İskenderun'un hangi projelere ihtiyacı varsa bunların bir çoğunu hayata geçirdik. Arsuz yolu, adalet sarayımız, yeni devlet hastanemiz, emniyet binamız, tapu binamız, okullarımız, meslek liselerimiz gibi birçok birim ve kurumun ihtiyaçlarını karşıladık. Göreve geldiğimiz ilk zamanda okullardaki sınıf mevcudu 80-85 iken şuanda 23'e kadar düştü. Yani irili ufaklı 165 tane proje gerçekleştirdik. Tren raylarını değiştirmeye kadar hizmet verdik. İskenderun'umuzun ne ihtiyacı varsa karşıladık. Biz göreve geldiğimizde hiç bir hizmet yoktu.

Bu süreçte en büyük gücümüz İskenderun belediyesini almak oldu. İskenderun belediyesini aldık ama büyükşehiri kaybetmek bölgemiz adına büyük bir kayıp oldu. Büyükşehir Ak parti belediyesinde olsaydı Adalet bakanımızın başkanlığında çok daha farklı ve ciddi kazanımlarımız olacaktı. Büyük şehir yasasıyla belediyenin çalışma alanları kısıtlandı. Buda İskenderun ve diğer ilçeler adına büyük sıkıntı oluşturdu. Biz belediyeyi almakla karayollarının yerini kazandık. Cumhurbaşkanımız geldi değeri ekonomik olarak değerlenemeyecek yeri İskenderun belediyesine söz verdi. Feyezan kanalıyla ilgili projesi normalde belediyenin işi hem Başkanımız talimat verdi hemde Devlet su işleri bakanımız talimat verdi feyezan kanalının onarımıyla ilgili onarımıyla ilgili 12 Milyon ödenek çıkardı. Bizim talep ettiğimiz proje için bu ödenek yetmedi. Bu ödeneği biz 24 Milyon'a çıkardık. Tokiyle ilgili ciddi sorun yaşıyorduk. Belediyeden kaynaklanan sıkıntılar vardı. Daha önce sit alanı olan bölgemizi sit alanından çıkardık, hazineden çıkardık Başbakandan müsaadesini aldık. Belediyeyi alır almaz bütün işlemleri yaptırdık. Şuanda Toki de planlama aşamasında inşallah 1 aya kadar talep toplama aşamasına geleceğiz.

Hassa Tünel projesi 1-2 aya kadar biter büyük ihtimalle. Tünelin projesi çok önemli 16km tünel var, 14km viyadük var bunlar kolay işler değil. 3-5 ayda bitecek bir şey değil eksik hiçbirşey yok şuanda orada. Projesi bitecek yapım ihalesi başlayacak. Yapım ihalesine girmek için firmalara 50-60 gün süre veriliyor. İhale süreci var itiraz süreci var yer teslim süreci var bunlar kolay işler değil. Bunlar sırasıyla devam ediyor hiç bir aksama yok. Bizler Hatay milletvekili olarak günlük takibimizde bu konu.

Eski Adalet sarımızı kaymakamlığa verip restorasyonunu yaptırıp orayı müze haline getireceğiz. Bizim yatırım noktamızda İskenderunumuz bizden ne istediyse biz onu yerine getirdik. Köylerimizde yapılan okullar birçok şehrimizde yoktur. Bölgemizin ekonomisini düzeltmek anlamında turizmle ilgili çalışmalarımızda çok büyük mesafeler kat ettik. Suriye'de ki olaylardan sonra insanlar doğal olarak bekleme moduna girdiler. Arsuz'da 50 yataklı Devlet Hastanesi projesi hazır, emniyet müdürlüğü, kaymakamlık binası için sanırım yer sıkıntısı var. Yatırımların bütün ödenekleri hazır. Belen'le ilgili ne gerekiyorsa tamamını yaptık sayılır. Bizim bölgemizde arazi sıkıntısı var. Mesela Soğukoluk bölgesi Türkiye'nin en iyi turizm alanlarından biri olacak. Orasıyla alakalı yaylı turizmiyle ilgili çok ciddi projelerimiz var. Bundan sonraki çalışmalarımızı dahada hızlandıracağız alt yapımız hazır. Amacımız bölgemizin ekonomisini güçlendirmek, bölgemize daha fazla yatırımcı getirmek bölge insanımızın refahını huzurunu arttırmak. Bölgemiz enerji bölgesi olacak bir çok yeni tesisimiz kurulacak yani elimiz bölgemizde çok güçlü. Buralara tesadüf gelinmedi bu saydıklarımız yapıldıysa ülkemizin geleceği adına çok büyük projelerden bahsediyorsak bunların anakaynağı Ak partimizin siyasi istikrarı Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Ak Parti ekibinin atmış olduğu akıllı adımlardır.

Bizler İskenderun'a yaptıklarımızı saydıklarımızla bitiremeyiz. Bizim en büyük servetimiz siyasi istikrardır. Türkiye'nin siyasi istikrarı bozulduğu zaman Allah korusun 2002 öncesinden daha zor günler karşımıza çıkar. Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüyorsunuz, emekliye veriyor, mazotu ucuzlatıyor bilmem ne yapıyor. Bu saydıklarının yıllık maliyeti 150 milyar dolar. Geliri nerede bunun, karşılığı nerede? İMF den borç alıyorsunuz ondan sonra sizin gelip hükümet programınızı yapıyor. Onların amacı hedefi Türkiye'nin bugün nerede olduğunun farkında olmayıp vatandaşı eski halk olarak görüp atmasyon vaatlerde vatandaşı kandırabileceğini sanıyor.  Ak Parti olmazsa Türkiye'de alternatifte yok. 2023 hedefine ulaşmak içinde aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Siyasi İstikrar Hizmet Akışını Güçlendirdi..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet