Skip Navigation Links

Yedigöze Barajı Ve Sağlık Kampüsü Yatırımı Adana'yı Abad Eder

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Adayı ...

Yedigöze Barajı Ve Sağlık Kampüsü Yatırımı Adana'yı Abad Eder

Adana   A+a-

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana'da yerel yönetimlerin sorumluluğundaki hizmetleri yapmamasının insanlarda AK Parti hükümetine karşı olumsuz algı oluşmasına yolaçtığını belirterek, "750 bin hektarı sulayacak Yedigöze Barajı ve 6 hastaneden oluşan Sağlık Kampüsü yapıldıktan sonra herkesin 'AK Parti bu şehri abad etti' diye konuşması için yeter" dedi.
Beraberinde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Prof. Dr. Ünüvar, gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Adana'nın görkemli bir şehirken, geriye düştüğünü anlatan Ünüvar, "Maalesef Adana'yı AK Belediyecilik'le buluşturamadığımız için bunda yerel yönetimlerin büyük bir rolü var" dedi.
AK Parti Hükümeti'nin kentte pek çok yatırımı olduğunu ancak insanların yerel yönetimlerin sorumluluğundaki hizmetlerdeki zayıflığı nedeniyle olumsuz bir algıya sahip olduğuna dikkat çeken Ünüvar, "Mesela Yüreğir'de 12 tane harika ve her birinde cıvıl cıvıl kültürel faaliyetlerin yapıldığı kültür evleri yapıldı. Fakat insanlar yolların bozukluğu, kentlerin çarpıklığı gibi Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki hizmetleri göremeyince bu olumsuzlukları ve eksiklikleri hükümetten sanıyor" diye konuştu.
SAĞLIK KAMPÜSÜ VE YEDİGÖZE BARAJI
750 bin hektarı sulayacak Yedigöze Barajı ve yapımı hızla devam eden 6 hastaneyi içinde barındıran Sağlık Kompleksi'nin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Sadece bu 2 hizmet yapılmış olsa bile herkesin 'AK Parti bu şehri abad etti' diye konuşması lazım. Seyhan Barajı 540 bin hektarı sularken Yedigöze, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ovasını ikinci bir Çukurova yapacak. Sağlık Kampüsü ise tam 1 milyar TL'lik bir yatırım. Bu proje sadece Adana'yı sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu bölgesinin lider kenti yapacak bir yatırım" ifadelerini kullandı.
"BU ŞEHİRDE ÇOK HEYECAN VERECEK YATIRIMLAR VAR"
İnsanların kafasındaki algıyı düzeltmeyi ve şehrin heyecanını Türkiye'ye yansıtmayı hedeflediklerini anlatan AK Parti Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:
"Bu şehirde çok heyecan verecek yatırımlar var. Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi 25 miyar dolarlık yatırım. Yumurtalıktaki serbest bölge, Organize Sanayi'deki gelişmeler, Çukurova Havaalanı, tüm bunlar bölge için önemli yatırımlar. Bizim bu heyecanı yansıtmamız lazım. Yeni yatırım alanları oluşturacağız. Türkiye için Adana tarımsal üretimde 7. sırada. Çok rahatlıkla ilk üçe girebilir. O potansiyel var. Çok basit 1-2 adımla bunu öne çıkarabilirsiniz. Milyarlarca lira mevduat, bankalarda yatıyor. Bunu siz üretime yöneltseniz çok ciddi bir istihdamı ve gelir kalemini Adana'ya kazandırmış olursunuz. İhracat artar, istihdam artar. 2023 hedeflerine çok rahat ulaşabilirsiniz."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet