Skip Navigation Links

Mersin'de Vali Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı Kutla

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan ...

Mersin'de Vali Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı Kutla

Mersin   A+a-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirerek dünya barışının tesis edilmesine zemin oluşturduğunu belirtti.
Vali Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, milli iradenin her şeyin üstünde olduğu, millet iradesinin hakim kılındığı ve kahramanlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı'na yön veren kararların alındığı TBMM'nin kuruluşunun 95. yılını kutladığımızı kaydetti. Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu günü aynı zamanda çocuklara armağan ederek hem vatanın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesle aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda canlı tutulmasını sağladığını hem de sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına verdiği değeri ortaya koyduğunu kaydeden Çakacak, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözleriyle milletimize olan güvenini, 'Türk milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır' sözüyle de yarınlarımız olan çocuklarımıza duyduğu güçlü inancını çok net bir şekilde ifade etmiştir" dedi.
Geleceğin teminatı olan çocukların, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, atalarından aldıkları güçle milletin yarınlarını şekillendiren, toplumun çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma yürüyüşüne öncülük eden, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı insanlar olarak yetişmelerini en büyük dilekleri olduğunun altını çizen Çakacak, "Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirerek dünya barışının tesis edilmesine zemin oluşturmaktadır. Milli iradenin her türlü gücün üzerinde olduğunun ve halk tarafından seçilen temsilcilerle bu gücün ve yetkinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunun dünyaya ilan edildiği ve Milli Bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir barış şenliği hüviyeti kazanmış olan bu günde tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza sağlıklı, başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum" ifadelerini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet