Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yolbulan Baştuğ Metalurji OKÜ Kariyer Akademi’de

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenen Kariyer Akademi’de Söyleşi’yeYolbulan Baştuğ Metalurji A.Ş.

Yolbulan Baştuğ Metalurji OKÜ Kariyer Akademi’de

Eğitim   A+a-

İnsan kaynakları ve Personel Şefi Alper Kürşat Kından konuk oldu.

20 Nisan Pazartesi günü Korkut Ata Üniversitesi amfisinde gerçekleşen Kariyer Akademi Söyleşisi’ne öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında teorik bilgilerin pratik anlamda pekiştirilmesi amacından yola çıkarakher yıl gerçekleştirilen Kariyer Akademi Söyleşilerinde özellikle son sınıfta okuyan öğrenciler ile bölgedeki büyük kuruluşlar buluşuyor.

150 beyaz yaka ve 530 mavi yaka olmak üzere 780 kişiye istihdam sağlayan Yolbulan Baştuğ Metalurji San. A.Ş. İnsan Kaynakları ve Personel Şefi Alper Kürşat Kından öğrencilere iş hayatında karşılaşılacak zorluklardan ve neler yapılması gerekliliğinden bahsetti.Kından, işverenlerin çalışanlarda aradığı en önemli özelliğin yaratıcılık olduğunu vurguladı.

YOLBULAN BAŞTUĞ METALURJİ HAKKINDA

Sektörde 40 yılı deviren Yolbulan ve Baştuğ ailelerinin ortaklığında 2008’de Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde  kuruldu. Yolbulan Baştuğ Metalurji’nin  155 bin m2 kapalı alan olmak üzere 700 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu üretim tesisi bulunuyor. Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesi ile Yolbulan Baştuğ, dünyada ilk kez kendilerinin kullandığı günlük 6.500 ton sıvı çelik üretme kapasiteli teleskopik tip elektrikli ark ocağına sahip.

Türkiye’nin sayılı çelik üreticileri arasında olan ve İSO 500’de 45’inci sırada bulunan Yolbulan Baştuğ Metalurji üretim faaliyetlerini çeşitlendirerek bölgesinde ve çelik sektöründe yaptığı yatırımlar ve sağladığı istihdamla büyümesine devam ediyor.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar