Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erdemir Grubu’ndan Otomotivde Stratejik Adım!

2015 yılında 50. yılını kutlamaya hazırlanan Erdemir Grubu, Dünya Çelik Birliği’nin otomotiv grubu WorldAutoSteel’e üye oldu.

 Erdemir Grubu’ndan Otomotivde Stratejik Adım!

Ekonomi   A+a-

                              WorldAutoSteel’in Yeni Üyesi Erdemir!

 Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleştirdiği “Dünyanın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek üretici olan Erdemir Grubu, bu stratejik adımıyla otomotivde ağırlığını arttırma yolunda önemli bir adım daha attı. ABD, Japonya, İngiltere, Almanya, İsveç, Avusturya, Lüksemburg, Güney Kore, Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan gibi farklı ülkelerden önde gelen çelik üreticilerinin yer aldığı grubun üye sayısı, Türkiye’den Erdemir Grubu’nun katılmasıyla birlikte 20’ye ulaştı. Türkiye’den bu kuruluşa üye olan tek şirket olan Erdemir Grubu bu üyeliği ile otomotiv sektörüne yönelik iddialı hedeflerini gerçekleştirme yolculuğunda önemli faydalar elde edeceğini düşünüyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu, otomotiv endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak ve karşılaştığı zorlukları aşmak için çeliğin yeteneklerini çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir biçimde ortaya çıkarıp geliştirmeyi ve bunun tanıtımını yapmayı amaçlayan WorldAutoSteel’e üye oldu. ABD’den Çin’e, Almanya’dan Japonya’ya demir-çelik üretici firmalarının yer aldığı Dünya Çelik Birliği’nin otomotiv grubu WorldAutoSteel’e üye olan Erdemir Grubu, otomotivde ağırlığını arttırma yolunda çok önemli bir daha atmış oldu.

Erdemir Grubu otomotiv firmalarının en önemli tasarruf projeleri arasında yer alan “yerli tedariğin artırılması” hedefi ile de örtüşecek şekilde otomotiv sektörüne olan satış payını artırmayı planlıyor. 2014 yılında Türkiye “otomotiv sektöründeki pazar payı” yüzde 41 seviyesinde gerçekleşen Erdemir Grubu, son beş yılda bu payını %10-15’lerden bu oranlara taşıyarak önemli bir gelişme gösterdi. Grup önümüzdeki dönemde bu oranı yüzde 50 seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Yassı çelik üretiminin yüzde 10’u otomotiv sektörüne yönelik olan Erdemir Grubu’nun otomotiv bölümü 2014 yılında ihracat dahil 700 bin tonluk direkt satış gerçekleştirdi. Kurulacak yeni galvaniz tesisiyle otomotiv çeliklerinde yüzde 50 yapabilirliği yüzde 70’e çıkartmayı hedefleyen Grup, yeni Ar-Ge merkezi ile bu alanda çalışmalarını hızlandırarak yürütüyor.

Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World Steel Dynamics’in (WSD) dünyanın en iyi çelik üreticileri listesinde en iyi 36 şirket arasında 10. sırada yer alan Erdemir Grubu, WorldAutoSteel’e üye olarak global otomotiv piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ederken aynı zamanda otomotiv endüstrisinin uzun vadede geçireceği değişimler hakkında sürece katkıda bulunma imkânı bulacak.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş