Skip Navigation Links

Mersin'de Hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı Konulu Konferans

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk milletinin inancı gereği mazluma, darda, zorda olana her dönem yardım elini uzatan ...

Mersin'de Hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı Konulu Konferans

Kültür Sanat   A+a-

Bir millet olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde kardeşlik ruhunun, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıkmasını hep birlikte sağlayabiliriz" dedi.
Vali Çakacak, Kutlu Doğum Haftası kapsamında merkez ilçe Yenişehir Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansa katıldı. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş'in, Muğdat Camii'nde yer alan Yenişehir Müftülüğü Konferans Salonu'nda verdiği konferansta, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Vali Çakacak, Türk milletinin inancı gereği mazluma, darda, zorda olana her dönem yardım elini uzatan bir millet olduğunu ifade etti. Kutlu Doğum Haftası için belirlenen 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temasına atıfta bulunan Çakacak, "Hidayet vesilesi olarak dünyaya gönderilmiş iki cihan serveri Hz. Peygamber Efendimizi anlamaya, onu örnek alarak yaşamaya ve birlikte kardeşçe barış içerisinde hayatımızı sürdürmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Milletimiz inancı gereği severek mazlum olana, düşene ve yarıma muhtaç toplumlara her zaman destek olmuş, kucak açmıştır. Şu anda da ülkemizde 2 milyon, Mersinimizde 100 bin civarında Suriyeli mülteci barınmakta. Eli, sofrası, kapısı her zaman açık olan bir millet olarak inancımızın ve büyük devlet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Bunun gibi birçok kez dünya nezdinde yardıma muhtaç olan vatandaşlara kucak açtık. Ülkemizde kardeşlik ruhunun, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıkmasını hep birlikte sağlayabiliriz" dedi.
Konferansın sonunda Vali Çakacak'a, Mersin İl Müftüsü Ali Melek gül demeti, Yenişehir Müftüsü Halil Uzun ise dini kitaplardan oluşan bir set takdim etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet