Skip Navigation Links

Öğretmenlerden Savunma İstiyorlar !!!

Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ı eleştirdi.

Öğretmenlerden Savunma İstiyorlar !!!

Eğitim   A+a-

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın, sendikaların aldığı nöbet eylemine katılan öğretmenlerden savunma istemesini eleştiren Ahmet Akça açıklamasında şöyle dedi:

Belen İlçemizde sendika ilçe temsilciliği yaparken sözde öğretmenlerin haklarını savunduğunu ileri süren, ama İktidarın desteği ile Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Bekir ŞAHAN bu koltuğa iyi alışmış olmalı ki; Sendikaların almış olduğu Nöbet Eylemi ile ilgili soruşturma başlatıp, öğretmenlerden savunma istemektedir.

 

            Ey Bekir ŞAHAN sen nasıl bir sendikacısın, üç büyük sendikanın ortak olarak almış olduğu eyleme karşı, eylem kırıcılığına soyunuyorsun. Sendikacı olarak öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının haklarını savunduğunu iddia ederken, koltuk sevdası ile dün hak savunurken, bugün insanların haklarını savunanları soruşturma ile tehdit ediyorsun.

 

            Geçici görevlendirme ile oturduğun o İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu ebedi olarak altında kalacak değildir. Herkesin yapmış olduğu yanlış er ya da geç yüzüne vurulacaktır. O Makamdan ayrıldığınızda eğitim çalışanlarının yüzüne nasıl bakacaksınız?

 

            Öğretmenlere nöbet eylemi ile ilgili savunma isterken, okul müdürü ve müdür yardımcılığı atamalarında yönetmeliğin hiçbir maddesine uymadan görevlendirmeleri yaptınız. Yapmış olduğunuz atamalarda kimlerin yakınlarını görevlendirmek suretiyle o makamda kalmaya çalıştınız.? Bunlara bir cevap bekliyor kamuoyu.

 

            Öğretmenlerin nöbet eylemini kırmak için yapılan bu eylem karşılığını TCK. 118. Maddesi kapsamında sendikal faaliyetleri engellemek suçu ile Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağımızın bilinmesini kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet