Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersin'de Muhteşem Bisiklet Turu Yarışması Uluslar Arası Arenada

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Mersin'de ilk kez gerçekleşen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu

Mersin'de Muhteşem Bisiklet Turu Yarışması Uluslar Arası ArenadaFoto
Galeri

Yerel   A+a-

Mersin Valiliği himayesinde, Tour of Mersin kentin uluslararası arenada tanıtımına büyük katkı sağladı.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 ülkeden 120 sporcunun katılımıyla gerçekleşen ve sporcuların Anamur'dan Tarsus'a kadar toplam 569,4 kilometrelik parkurda bisiklet turunu tamamlanmasıyla sona eren Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ile Mersin, spor kenti olma yolunda adını dünyaya yazdırdı. Birinci gün Gülnar/Yanışlı, ikinci gün Gülnar/Mersin Özgecan Aslan Meydanı, üçüncü gün Tarsus/Mersin Cumhuriyet Meydanı ve son gün Mersin Adnan Menderes Bulvarı ve şehir merkezi hattında pedal çeviren Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya, Gürcistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 120 sporcu, Mersin'in tarihi değerlerini, doğal güzellikleri ve turizm potansiyelini görme fırsatı buldular.
4 gün boyunca Mersin'de gerçekleşen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nu değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Büyük heyecanla, emekle hazırlandığımız ve başarıyla tamamlanan bu organizasyon, ülkemizin ve şehrimizin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağladığı gibi, kentimizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına büyük ölçüde vesile olacaktır. Etkinliğin Mersin'in boydan boya tüm ilçelerini kapsaması ve ilk defa gerçekleşmiş olması kentimiz için büyük değer taşımaktadır. Farklı ülkelerden gelen sporcular, Mersin'i bir uçtan bir uca bisikletle turlayarak, kentimizin zenginliklerini ve değerlerini görüp, dünya kentleri arasında yer alabilecek potansiyele sahip bir il olduğunu gösterdiler. Kısacası, Mersin'i spor kenti yapma yolunda büyük bir etkinliğe imza attık. Önümüzdeki süreçte de düzenleyeceğimiz diğer sportif organizasyonlar, Mersin'i spora önem veren, spor ve doğa dostu bir kent olarak konumlandıracak, önümüzdeki dönemde yapmayı hedeflediğimiz spor organizasyonları için de önemli bir alt yapı hazırlayacaktır" şeklinde konuştu.
Bisiklet sporunu Mersin'de kültür ve yaşam biçimi haline getirmek için bu organizasyonla önemli bir adım attıklarını, gösterilen ifade eden Kocamaz, "Bisiklet sporu insan sağlığında olduğu kadar, çevre sağlığında da önemli bir yere sahiptir. İnsanoğlu, günümüzde maalesef soluduğu havayı kendi elleriyle bilinçsizce kirletiyor. Geleceğe daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için yerel yöneticiler olarak, doğa dostu bisiklet sporunun kentimizde yaygınlaştırılması için seferber olduk. Önümüzdeki süreçte kentimizde bisiklet yollarını artıracak, bisiklete binmek isteyen herkese bisiklete binme fırsatı sunmak için çalışacağız. Mersin'in dünyada tanınırlığını arttıran bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin'de Muhteşem Bisiklet Turu Yarışması Uluslar Arası Arenada foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş