Skip Navigation Links

Gaziantep'de Kanser Haftası Etkinlikleri Start Aldı

Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında GKV Özel Okullarında düzenlenen etkinlikler start aldı.

Gaziantep'de Kanser Haftası Etkinlikleri Start Aldı

Sağlık   A+a-

Madde bağımlılığının küçük yaştan itibaren başladığına dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, çocukların bu alışkanlıklardan uzak tutulması için gerekli her türlü çalışmanın yapıldığını ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi yönünde kurum genelinde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini belirtti. Anne ve babaların da bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade eden Taşlıyar, özellikle ev ortamında çocukların yanında anne ve babaların sigara içmesi, bağımlılık yaratan maddeler kullanması çocuklarda ilk alt yapıyı oluşturduğuna da dikkat çekerek çocukların sigara içilen ortamlardan uçak tutulması gerektiğini savundu.
Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Öner Dikensoy da öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşide madde bağımlılığı, tütün ve tütün ürünlerinden elde edilen mamullerin insan sağlığına zararı konularını anlattı.
GKV Özel Liseleri öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Öner Dikensoy bu tür alışkanlıkların insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve sağlıklı yaşam için madde bağımlılığından uzak durulması gerektiğini ifade etti.
Gaziantep Kolej Vakfı, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler merak ettikleri soruların yanıtlarını da Prof. Dr. Öner Dikensoy'dan aldı.
Söyleşinin ardından GKV Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Mustafa Özgün, Av Aysel Tokatlı, GKV Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş tarafından günün Prof. Dr. Öner Dikensoy'a günün anısına bir şilt verildi. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği de açıklandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet