Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sualtı Polisi Kaçak Ağ Avında Göz Açtırmadı

Seyhan Baraj Gölü'nden kullanımı yasak olan 26 bin metre misine ağı ile bin metre çekme ağ çıkarılırken...

Sualtı Polisi Kaçak Ağ Avında Göz AçtırmadıFoto
Galeri

Yerel   A+a-

Adana'da sualtı polisinin yaptığı çalışmalarda, av yasağına rağmen balık avlayan 36 kişiye 22 bin 764 TL para cezası kesildi.
1 Mart-1 Haziran 2015 tarihleri arasında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında olta balıkçılığı dahil 'Balık Avlama Yasağı' uygulanıyor. 1 Haziran 2015 tarihten sonra da olta balıkçılığı belirlenen yerlerde serbest bırakılacak, ticari balıkçılık ile ilgili yasak ise yeni bir kooperatif kurulup, göl ilgili makamlardan kiralanmadığı sürece devam edecek.


Seyhan Baraj Gölü'nde bilinçsizce yapılan avlanma sebebiyle, yumurtalarını bırakmak için suyun en sığ yerlerine gelerek kıyıya oldukça yaklaşan sazan ve tatlısu levreği olarak bilinen balık türleri, avcılar tarafından ağ, serpme ve oltayla avlanarak nesillerinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor.


Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği görevlilerince gece ve gündüz günün farklı saatlerinde Seyhan Baraj Gölü'nün farklı noktalarında yapılan denetimlerde 2015 yılı içerisinde kullanımı yasak olan 26 bin metre misina ağ ile bin metre "çekme" olarak tabir edilen sürütme ağ ele geçirilmiştir.


Söz konusu ağları kullanan ve yasak zamanlarda balık avlayan 36 kişiye "Su Ürünleri Kanunu"nun ilgili maddeleri gereğince toplam 22 bin 764 TL tutarında para cezası uygulanarak yakalanan ağlar yakılarak imha edildi.

Sualtı Polisi Kaçak Ağ Avında Göz Açtırmadı foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar