Skip Navigation Links

Bırakılıp Gidilen Maden Sahaları Yeşillendiriliyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve Camiş Madenciliğin terk ettiği sahalar...

Bırakılıp Gidilen Maden Sahaları YeşillendiriliyorFoto
Galeri

Yerel   A+a-

Şişecam'ın katkıları ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğünce tohumlanıp, fidan dikilerek tekrar yeşillendiriliyor.
Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, Camiş Madenciliğin terk ettiği sahaların yeşillendirilmesi isin tören düzenledi. Törende Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Işıklı Orta Okulu öğrencileri ve Orman işçileri birlikte çam fidanı diktiler.
Törende konuşan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, "Camiş Madencilik 44 hektarlık bir alanı terk etti. Buranın 20 hektarlık alanı dikim alanı. Dikim alına fidan dikilirken, kalan 20 hektarlık alan kayalık olduğu için tohumlama çalışması yapıldı" dedi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ise, "Camiş Madencilik terk edilen alanların ağaçlandırılması için 20 bin TL maddi yardımda bulunurken, fidan dikilecek alanların yolunun açılması ve fidan çukurlarının kazılmasında da büyük katkı sağladı. Çevremizde fidan dikip, fidan dikmeyi de teşvik ediyoruz. Bu anlamda bozuk orman sahalarının yeşertilmesi, maden ocaklarının yeniden yeşertilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün Camiş'in terk ettiği sahalara 15 bin fidan diktik" dile konuştu.

Bırakılıp Gidilen Maden Sahaları Yeşillendiriliyor foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet