Skip Navigation Links

Mersin Çiftisine Muhteşem Oranda Tam 729 Milyon Destek Verildi

Mersin'de 2003 yılından 2014 yılı sonuna kadar bitkisel üretim ve hayvancılığa toplam 729 milyon lira destek sağlandığınısöyledi.

Mersin Çiftisine Muhteşem Oranda Tam 729 Milyon Destek VerildiFoto
Galeri

Yerel   A+a-

Mersin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala,
"Sürü yönetim elemanı benim" projesi kapsamında Erdemli ilçesinde açılan iki ayrı eğitim kursuna katılan 40 küçükbaş hayvan yetiştiricisine sertifikaları törenle verildi.
Törende konuşan Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Mersin'de bugüne kadar 9 sürü yönetim elemanı kursu düzenlediklerini, 4 kursun da devam ettiğini belirterek, "268 sürü yönetimi elamanı bu kurslardan faydalanıyor" dedi.
Sürü yönetimi desteklemelerinin 500 küçükbaş hayvandan 300'e indiğini ifade eden Çiftepala, "Şu haliyle çiftçilerimizin büyük kısmı bu desteklemeden faydalanır. Her sürü yönetimi elemanına 5 bin lira verilirken, sayı 300 küçükbaş hayvan olunca onu da hesaba katarsak, 6 bin 600 lira kayıtlı hayvan dolayısıyla destek alınıyor. 300 tane koyunu ya da keçisi olana devlet toplamda 11 bin 600 lira destek vermiş oluyor" diye konuştu.
İhtiyaçların giderilmesi anlamında bu desteğin iyi olacağını ifade eden Çiftepala, "Bakanlığımız çıtayı bu seviyeye yükseltince, artık bu hayvanların sayısını arttıralım. Çiftçimiz 50-100 koyunla uğraşmasın, 300 ve daha fazlasıyla uğraşsın. Biliyoruz ki sayı arttıkça maliyette aşağı düşer. Değerli çiftçilerimiz sürülerimizdeki sayıyı arttıralım. Bu yıl doğan kuzuları satmayıp, sürüye katın. 100 koyunu olan 2 yıl sonra 300 koyun ve daha fazla sayıya ulaşır. Dolayısıyla da desteklemelerden faydalanılabilir" dedi.
Desteklemeler ile ilgili rakamları da paylaşan Çiftepala, "2003'ten 2014 sonuna kadar vermiş olduğumuz desteklemeleri de hatırlatmak istiyorum. Hayvancılığa 2003 yılında 980 bin lira destek vermişiz. 2014 yılına geldiğimizde bu rakam 44 milyon 600 bin lira olmuş. Şimdiye kadar hayvancılığa vermiş olduğumuz destekleme rakamı ise 213 milyon liraya ulaştı. Küçükbaş hayvan varlıkları ise 755 bin iken, rakam 1 milyon 219 bine ulaşmıştır. 2003 yılından 2014 yılı sonuna kadar bitkisel üretim ve hayvancılığa toplam 729 milyon lira destekleme verilmiştir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursa katılanlara sertifikaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, İlçe Müdürü Mehmet Türker ve Erdemli Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur tarafından takdim edildi.

Mersin Çiftisine Muhteşem Oranda Tam 729 Milyon Destek Verildi foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet