Skip Navigation Links

HBB,Hatay'ı Dünya ya Tanıtıyor

HBB Başkanı Savaş,Hatay'ı hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtma amacıyla bu sene 5.'si düzenlenen'İstanbul'da Hatay Günleri'ne katıldı.

HBB,Hatay'ı Dünya ya Tanıtıyor

Ekonomi   A+a-

Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen açılışa Hatay Valisi Ercan Topaca, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Savaş, Hatay'da Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplulukların binlerce yıldır bir arada yaşadığına dikkat çekerek, barış, hoşgörü ve kardeşliğe başkentlik yapan Hatay'ın bu özellikleriyle dünyada sayılı illerinden biri olduğuna vurgu yaptı.   

 

Hatay’ın kıymetli kültürel zenginliklerini ve damak lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarının altını çizen Başkan Savaş, Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek ve şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlenen etkinliklerde her zaman var olacaklarını belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş ve Hatay Valisi Ercan Topaca, künefesinden kömbesine, salçasından baharatlarına kadar lezzetlerin ve el sanatlarının tanıtıldığı stantları gezerek Hataylı esnaflarla buluştular.

 

Ülkenin bir çok kesiminden katılımın olduğu programda Başkan Savaş ve Vali Topaca, HBB stantlarını ziyaret eden Atakaş Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, TOSYALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'e Hatay'ın yöresel lezzetlerini ve el sanatlarını tanıttı.

 

Ayrıca Başkan Savaş, 12 Nisan'a kadar sürecek olan 'Hatay Günleri' programına İstanbul'da yaşayan bütün Hatay'lı hemşehrilerini davet etti.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet