Skip Navigation Links

Türk Metal’e Yetkiyi İsdemir İşçisi Verdi !!!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, daha önce söz verdiği gibi İskenderun’a geldi.

Türk Metal’e Yetkiyi İsdemir İşçisi Verdi !!!Web
TV

Gündem   A+a-

İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’la görüştüğünü belirten Pevrul Kavlak, görüşmenin oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşmesinden dolayı da memnun olduğunu ifade etti.

Türk Metal Sendikası isdemir Şube Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Pevrul Kavlak, 6 Nisan tarihi itibariyle resmi yetkiyi değil, “İsdemir işçisinden yetkiyi alarak geleceğim” dediğini hatırlattı ve İsdemir’de yetki yeter sayısından 1 fazlasının Türk Metal Sendikası’nda olduğunun altını çizdi.

Türk Metal Sendikası’nın bundan sonraki süreçte sadece İsdemir çalışanlarının ve ailerinin kazançları, mutluluğu, huzuru ve refahı için sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğini belirten Pevrul Kavlak, Türk Metal’in yetkili olduğu tüm illerde olduğu gibi İskenderun Körfezi’nde de sosyal tesis ve tüm diğer hizmetleri üyelerine fazlasıyla ulaştıracağını müjdeledi.

İsdemir’de yetkiyi almış gibi tüm sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceklerine dikkat çeken Pavrul Kavlak, Çelik İş Sendıkası’ndan istifa ederek Türk Metal’e geçen işçilerin bir ay bekleme süresini hatırlattı ve dayanışmada hala bekleyen 200 civarında işçi olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde Türk Metal Sendikası’nın İsdemir’deki üye listesini birimlere göre eksiksiz olarak basına dağıtacaklarını ve yayınlanmasını isteyeceklerini ifade ederken net konuşan Pevrul Kavlak, “Bir ayı doldurduktan sonra buradaki basını da davet ederek, yüzde 50+1'i hem isim listesini, hem sayılarını, gerekirse çalıştığı bölümler de dahil olmak üzere basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız.  Gazetede çıkan listeleri bu işletmelere yollayıp çalışan arkadaşlar kendi ismini görürse, sendikanında üyesi değilse sizin bıraktığınız telefonları arayıp, ‘ben üye değilim benim ismim burada var’ diye arandığında sizin de katkı sağlamanızdır.” Dedi.

İsdemir’deki yetki sürecini matematiksel hesap ve prosedürylü gazetecilere anlatan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, “Bu sendikal yetki süreci yaklaşık 1.5 yıla yakın bir süredir. Bu sendikal mücadeleyi de yaklaşık 20-25 gün sonra noktalamış oluruz. Bundan sonra bizim yapacağımız isdemir’de çalışan arkadaşlarımızın birliğini bütünlüğünü sağlamak, kırgınlıklarını bir şekilde bertaraf etmek, Türk Metal sendikasının hizmetlerinden herkesi eşit olarak yararlandırmak ve yasal olarak yapılması gerekenleride tek tek yapmak” dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak şöyle konuştu: “Bizim İsdemir'le ilgili sürecin sonuna geldik. Bu sürecin çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Çoğunluk olarak sıkıntımız kalmadı. İsdemir çalışanlarının yüzde 50+1'inden fazlası bizim sendikamızın üyesidir. Dün itibariyle 524'tü bugün itibariyle 460 kişi bir ayını dolduramadığı için,  1 ayını doldurmasını bekliyoruz. Bir ayı doldurduktan sonra burada ki basını da davet ederek, %50+1'i hem isim listesini, hem sayılarını, gerekirse çalıştığı bölümlerde dahil olmak üzere basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmak, gazetede çıkan listeleri bu işletmelere yollayıp çalışan arkadaşlar kendi ismini görürse, sendikanında üyesi değilse sizin bıraktığınız telefonları arayıp, “ben üye değilim benim ismim burada var” diye aramasında izinde katkı sağlamanızdır. Bu sendikal yetki süreci yaklaşık 1.5 yıla yakın bir süredir. Bu sendikal mücadeleyi de yaklaşık 20-25 gün sonra noktalamış oluruz. Bundan sonra bizim yapacağımız isdemir’de çalışan arkadaşlarımızın birliğini bütünlüğünü sağlamak, kırgınlıklarını bir şekilde bertaraf etmek, Türk Metal sendikasının hizmetlerinden herkesi eşit olarak yararlandırmak ve yasal olarak yapılması gerekenleride tek tek yapmak. Bu süreçten sonrada bizim burada taahhüt ettiğimiz yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yavaş yavaş harekete geçirerek işçilerle birlikte bir bütünlük sergilemek, onların sorunlarını yönetime taşımak yönetimde sorunlarına çözüm bulmak anlamında bir takım çalışmalarıda hemen peşisıra ne söylediysek onları gerçekleştirmek için çalışmalara devam etmek. Bu sabah Recep beyi ziyaret ederek net sayıların bilgisini kendisine verdim. Bir ayı doldurduktan sonra bazı arkadaşların acil sorunları olduğunu ve bu sorunlarla ilgili kendisini rahatsız edebileceğimi söyledim." Burada çalışanlar bizimde işçimiz, benimde kardeşim bunada vesile siz olursunuz, iyi olur sorunları varsa bizde elimizden geldiği kadar çalışanlarımız için ne gerekiyorsa yaparız" diye son derece olumlu bir yaklaşım gördüm. “

Türk Metal’e Yetkiyi İsdemir İşçisi Verdi !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet