Skip Navigation Links

Doğan Süslü “Turgut Deliveli’ye verilen 13 aylık men cezası haksızlıktır”

İskenderun Lisesi eski mezunu haksızlığa tepki verdi

Doğan Süslü “Turgut Deliveli’ye verilen 13 aylık men cezası haksızlıktır”

Spor   A+a-

İskenderun Lisesi eski mezunlarından gazeteci Doğan Süslü, Hatay İl Spor Müdürlüğü, Disiplin Kurulunca İskenderun Lisesi Beden Eğitimi Turgut Deliveli’ye verilen müsabakalardan men cezasını haksız ve abartılı bulduğunu belirterek kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. İskenderun Lisesi’nin eski mezunlarından olan gazeteci Süslü yazılı açıklamasının girişinde

“Sayın basın mensupları, çok değerli kamuoyu. Ben Doğan Süslü’de, 60 yıllık geçmişi olan tarihi İskenderun Lisesi’nin eski mezunlarından biriyim. Aynı zamanda bir İskenderun ve Hatay yaşayanıyım. İskenderun Lisesi Beden Öğretmeni, Sayın Turgut Deliveli’ye, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce, Amatör Spor Salları Ceza Yönetmenliğinin üç maddesi esas alınarak, abartılı, haksız ve İskenderun Lisesi’nin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılındaki olası başarılarını engelleyecek şekilde, futbol müsabakalarından men cezası verilmiştir.

Lisenin eski bir mezunu olarak böylesi hissi bir cezayı kınıyor, haklı bulmuyor söz konusu ceza abartı ve haksızlıktır diyorum. Sayın Deliveli’ye ille de ceza verilecek ise ve amaç üzüm yemek ise men cezası, sembolik olur. Bir hatta neredeyse bir buçuk eğitim ve öğretim dönemi süresini kapsayan söz konusu ceza, Turgut Deliveli’nin şahsında, 60 yıllık şanlı eğitim tarihi olan, geçmişi eğitim ve sportif başarılarla dolu İskenderun Lisemize de verilmiştir. Anılan, usulsüz ve kılıfına uydurulmaya çalışılan men cezasının yeniden gözden geçirilerek daha makul ve mantıklı bir müeyyideye dönüştürülmesi dileğim ve istediğimdir” şeklinde görüş bildirdi.

Ben sana gösteririm mantığı

İskenderun Lisesi eski mezunlarından Doğan Süslü açıklamasının devamında ise şu görüşlere yer verdi “Sayın Turgut Deliveli öğretmenimizle birlikte, İskenderun Lisesi sporcularının moral ve motivasyonu kırmak, öncelikle Spor İl Müdürü Sayın Emrullah Taşkın’a yakışmaz. Atanmışlar, oturdukları kamu kurumu koltuklarını işgal ederken, milletin, ülkenin ve vilayetin tamamına hizmet etmekle yükümlüdürler. Merkez ilçeyi ve vilayet merkezini korumakla, hissi davranışlarla kamu görevi yapılamaz. Sayın İl Spor müdürünün ‘ben sana gösteririm’ mantığıyla yaptığı görev anlayışı kabul edilebilir bir vazife anlayışından çok uzaktır. Spor İl Müdürü Taşkın, Turgut Deliveli’ye 13 ay gibi çok ağır men cezasına kafa yormak yerine, her branştaki tüm sportif müsabakaların yarı final ve final maçlarının bundan böyle İskenderun ve Hatay’ın diğer ilçelerinde oynanmasına kafa yormalıdır.

Hatay Spor İl Müdürlüğü ve İl Ceza Kurulu’nun, 60 yıllık bir mazisi olan İskenderun Lisesi’ne yönelik böylesi abartılı men cezası girişimi en makul sürede geri çekmesini temenni ediyorum. Hissi davranışların sürmesi ve bu işin vilayet merkeziyle İskenderun arasında müzmin bir gerginliğe yol açılmaya çalışılması, ne atanmışlara, ne kamu görevlilerine ne de biz Hatay yaşayanlarına yarar getirmez. Spor, aynı zamanda sevgi, dostluk ve barış ise bunu önce Hatay Spor İl Müdürümüz Sayın Emrullah Taşkın’ın yansız davranışlarında görmek isterim, isteriz.

Yanlışın ve abartının düzeltileceğine yürekten inanıyorum. Biliyorum ki dostluk, kucaklaşma ve uzlaşı kazanacaktır. Abartı ve yanlış düzelene kadar, lisenin eski bir mezunu olarak bu işin çok sıkı takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet