Skip Navigation Links

İskenderun Belediye Meclisi'nde tarihi RED !!!

Bir yatırımcının daha önü kesildi ve çeşitli bahanelerle red oyu verilerek, ileriki aylarda İskenderun'a gelmeyi planlayan yatırımcılara bir kez daha

Gündem   A+a-

Bir yatırımcının daha önü kesildi ve çeşitli bahanelerle red oyu verilerek, ileriki aylarda İskenderun’a gelmeyi planlayan yatırımcılara bir kez daha düşünme imkanı veren tartışmalı oturumda inat, aklın ve mantığın önüne geçti !!!


İskenderun Belediye Meclisi’nde tarihi RED !!!

Otel yatırımı için çıkmayan onay, yatırımcıyı sıkıntıya soktu. İskenderun Belediye Meclisi’nde sert tartışmalara varan konuşmalar, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e ter attırdı.
Siyasi partilerin meclis gruplarının gövde gösterisine dönen meclis toplantısı, “İskenderun’a gelmeyin, işte biz size böyle ter attırırız” mesajı niteliğindeydi.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in, meclis üzerindeki hâkimiyetinin kaybolduğunu ortaya koyan çaresizliği ve ikinci kez aynı gündem maddesinden darbe alması bölge belediyelerinde ve siyaset kulislerinde büyük yankı buldu.

Başkan Civelek’in ısrarlı “ Yatırımcıya destek olmak lazım. Kimsenin oyuna ipotek koymam ama destek vermeniz gerekir. Komisyona sevk edin ve orada iyice araştırılsın, uzman görüşleri alınsın” sözlerine rağmen maddenin komisyona gönderilme oylamasından oy çokluğuyla red çıktı.
Konunun muhatabı İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan’ın, konuyla ilgili yaptığı açıklama, dikkate bile alınmadı. Turan, herhangi bir şaibe veya rant iddiası olan meclis üyesi olduğu takdirde açıklaması gerektiğini belirterek, tepkisini ortaya koydu.
CHP’li Meclis Üyesi Zeki Aytaş’ın, “Siz ret oyu vermekle İskenderun’a nasıl hizmet edeceksiniz!” şeklinde sitemde bulundu. Yatırımcıyı yakalamışken kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen CHP belediye meclis üyesi Zeki Aytaş, “Lütfen siyaset yaparken daha seviyeli olalım. Siz insanın önünü açacaksınız da biz mi kapatacağız! Hep muhalefet, hep muhalefet! Bahane üretiyorsunuz. Halk bizi hizmet için buralara seçti. Varsa bir şaibe söyleyin” sözleri meclis salonunda yankılandı.
Demokrat Parti Grup Başkanı Ali Çirkin’in, Aytaş’a sert bir üslupla cevap talebi Başkan Civelek tarafından engellendi.


Oldukça gergin geçen meclis toplantısında, kafalarda şüpheye neden olan maddenin geçtiğimiz ayki oturumda geri çekilmesi ile eski kepçenin kabulü hatasını üzerine alan Başkan Dr. Civelek, belki de hayatının en zor anlarını yaşadı.
CHP Grubu’nun tavizsiz isimlerinden Avukat Bülent Akbay’ın, yatırımcıya sağlanması muhtemel rantın halka fayda olarak karşılık bulması yönündeki sözleri, AKP, MHP ve DP muhalefet gruplarından tam destek bulunca, maddenin komisyona sevki oy çokluğuyla reddedildi.

Sonuç olarak bir yatırımcı daha bürokrasi ve siyasete yenik düşmüş bir şekilde İskenderun’da yatırım yapmaktan vazgeçebilir ve başka yatırımcıların da bu tablo karşısında İskenderun’dan uzak durmaları ihtimali yüksektir.


EN UZUN TOPLANTI
İskenderun Belediye Meclisi en uzun toplantısını yaşadı. Uzun zamandır gündemi meşgul eden Karahüseyinli mıtrıkası Casmin Otel yanına 5 yıldızlı otel girişimi için İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in ısrarla “Bu maddeyi çekmeyeceğim, yatırımcının önünü açmak lazım” sözlerine karşılık yapılan uzun tartışmaların ardından ilk önce 17’ye 13 ret oyu çokluğuyla bu maddenin komisyona havalesi ret edildi. Ardından maddenin gündemden düşmesi için yapılan oylama 18’e 13 ret fazlasıyla yine ret edildi. Ayrıca aynı konunun 7. maddesi de 19’a 12 oy çokluğuyla ret edildi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek, beklemediği bu karar karşısında “Ben vicdanen rahatım” derken, meclis üzerindeki hâkimiyetini ve otoritesini 2. kez kaybetti. Oysa gerek CHP meclis üyesi Bülent Akbay, Ercüment Kimyon, AK Parti belediye meclis üyeleri, grup kararı alan DP’den Ali Kılınç Çirkin, parsel bazında değişikliğin kafa karıştırdığını, halktan alınanın halka verilmesi gerektiğini savunarak ret kararında etkili oldular.


Gündemdeki 8 maddeyi görüşmek üzere toplanan İskenderun Belediye Meclisi’nde şüphesiz üzerinde en çok konuşulan ve tartışılan konu Karahüseyinli köyüne 5 yıldızlı otel yapımı oldu.
Bu madde geçtiğimiz ay belediye meclis oturumunda Belediye Başkanı Yusuf Civelek tarafından gündemden çekilmişti. Cuma günkü meclis oturumunda ikinci kez belediye meclis üyelerinin önüne gelen 5 yıldızlı otel ile ilgili madde için AK Parti, MHP, DP ve CHP Belediye Meclis üyeleri Bülent Akbay ve Ercüment Kimyon, “oteller bölgesi olsun, planlama yapılsın ve akılcı yöntemler kullanılsın. Yapılan yatırımlar halkın deniz ve sahil kullanımını engellemesin” şeklindeki görüşleri maddenin oylama sonucuna önemli ölçüde etki yarattı.
Konu ile ilgili ilk olarak görüşlerini açıklayan CHP belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, yatırımcının önünü engelleyecek hiçbir şeyin önünde olmayacağını, zaman zaman ‘yatırımcının önü engelleniyor’ şeklinde isimlerinin speküle edildiğinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, bu bölgenin turizm bölgesi olarak düzenlemenin daha iyi olacağı inancında olduğunu belirtti.
DP’li Ali Kılınç Çirkin ise, grup olarak yatırımcının önünü kapatmak gibi bir niyet içinde olmadıklarını ifade ettiği açıklamalarında, “ Bir ay önce bu öneri kepçe mevzusu ile önümüze geldi. Üzerine basa basa ifade etmek istiyorum ki; bizim kesinlikle bir art niyetimiz yok. 1 ay önce siz bu maddeyi çektiniz. Yoksa bu hale gelmezdi. İlgili kişiler gelip belediye meclis üyelerine brifing versinler, konuyu aydınlatsınlar. Oysa bir ay boyunca bunu bize anlatabilirdiniz. Belediye Başkanı olarak bizi toplayıp brifing verebilirdiniz. 31 parseli birleştirmek rant sayılmıyor mu? Bunu halka nasıl anlatacağız” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Akbay ise otel gelsin ama şaibeye düşmeyelim. Halktan aldığımızı halka tekrar vereceğiz. Otel yapılmasına bende karşı değilim. Benim önerim gündemden çekilmesidir” ifadelerine yer verdi.
CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise, orada herhangi bir şaibenin olmadığını belirterek gizli kapaklı imar çalışması yapmadıkları belirtirken, MHP belediye meclis üyesi Garip Şandır, otelin kurulması planlanan yerde köklü bir plana ihtiyaç olduğunu öne sürdü. Karaağaç sınırından başlayarak 12 km’lik bir yol yaptırılmasını öneren Şandır, sahili vatandaşa açılması gerektiğini, İskenderun halkının kendi bölgesinde denize girmesi gerektiğini kaydetti.
Belediye meclis üyeleri otel yapımı ile ilgili tek tek görüşlerini açıklarken, CHP belediye meclis üyesi Zeki Aytaş, “Siz ret oyu vermekle İskenderun’a nasıl hizmet edeceksiniz! şeklinde sitemde bulundu. Yatırımcıyı yakalamışken kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen CHP belediye meclis üyesi Zeki Aytaş, “Lütfen siyaset yaparken daha seviyeli olalım. Siz insanın önünü açacaksınız da biz mi kapatacağız! Hep muhalefet, hep muhalefet! Bahane üretiyorsunuz. Halk bizi hizmet için buralara seçti. Varsa bir şaibe söyleyin” çıkışında bulundu.
Zeki Aytaş’ın bu sözlerine sinirlenen DP meclis üyesi Ali Kılınç Çirkin, Ben hayatım boyunca seviyesiz politika yapmadım. Kentin menfaatleri için buradayız” derken, kendisini provokatörlükle itham eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e de “Beni azarlayamazsın” diyerek sert çıkışta bulundu.
Tansiyonun bir anda arttığı belediye meclis oturumunda İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, “burası halkın meclisidir. Öküzün altında buzağı aramamak lazım. Burada ret oyu verilse de sıkıntı duymam. Benim sizlerden ricam, komisyona gitsin, orada incelensin. Eğer bir sorun varsa ret edelim. Yatırımcıyı kaçırmayalım. Bu iş için iddialaşmaya gerek yok. Düne hizmet etmeyeceğiz” derken, üzerine basa basa her fırsatta bu maddeyi geri çekmeyeceğini söyledi. Halkın gözünün belediyede olduğunun altını çizen Başkan Civelek, olumsuzluklara prim vermeyeceklerini kaydederek, “Burası bir hizmet meclisidir. Hepimiz kardeşçe İskenderun halkı için çalışacağız. Yatırımcının bizim bu çekişmemizden dolayı çekip gitmesi normal. Bunun vebalini almayacağım. Ret etmek yatırımcıyı küstürmek demektir” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan ilk oylamada DP’den Mahir Ünal, AK Parti’den İrfan İsmetoğlu, CHP’den Mustafa Özen kararsız oy verirken, 17 -13 ret oyu çokluğuyla karar komisyona havalesi ret edildi. Daha sonra AK Parti’den İrfan İsmetoğlu’nun da ret oyu kullandığı aynı madde 18’e 13 oy çokluğuyla ret edilerek gündemden düştü.
Ayrıca yine Karahüseyinli’deki imar değişikliğini içeren 2357 – 2374 – 2388 – 2399 – 2412 – 2146 – 2937 ve 2938 nolu parsellerin bulunduğu alan ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi 19’a 12 ret oyu çokluğuyla ret edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet