Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz işçileri mutlu

Arsuz Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası ile Hatay’da rekor sayılabilecek bir sözleşmeye imza attı

Arsuz işçileri mutluWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediyesi, DİSK Genel-İş Sendikası ile Hatay’da rekor sayılabilecek bir sözleşmeye imza attı

Arsuz çileri mutlu

DİSK Genel-İş Sendikası ile Arsuz Belediyesi arasında 79 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri mutlu sonla bitti. Tarafların karşılıklı anlaşmaları sonucunda imzalanan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara 113 liralık yevmiye ile devlet ve sendika ikramiyelerinden farklı olarak 30’ar günlük iki ayrı ikramiyenin yanı sıra sosyal ve kültürel destek de verildi.

Akçalı Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen imza törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tüm-Bel Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, sendika temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve işçiler katıldı.

Arsuz İlçe Belediyesi olarak ilk kez toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ““Ben ‘Emek en yüce değerdir’ sloganına bağlı bir partinin belediye başkanıyım. Belediye başkanı olmadan önce de hayatın her kademesinde yer aldım. İşçi çalışmasının ve mücadelesinin önemimi çok iyi biliyorum. Ancak belediye başkanı olarak ilk defa bir toplu sözleşme imzalayacağız. Daha doğrusu Arsuz’da hep ilkleri birlikte yaşıyoruz. İşçi tarafından en önemli sözleşme ne ise onu yapmaya çalıştık. Dört saatlik bir görüşmede toplu sözleşmeyi bitirdik. Göreve başladığımızda belediyemizin sendikalara 415 bin lira borcu vardı. Bu borcun bir kısmını ödedik, geriye kalanı ise taksitlendirdik. İşçilerin alacağı 310 bin lirayı da ödedik. Şu anda personelimizin belediyemizden hiçbir alacağı yok. Maaş ve ikramiyelerimiz gününde ödeniyor. 1 yıldır da maaşlar gecikmeden ödendi. İnşallah bu düzende de devam edeceğiz. Bu toplu sözleşme işçilerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da ülke çapında 3 milyon taşeron ve 12 milyon sigortalı işçinin bulunduğunu, sendikalaşma oranının ise yüzde 5’lere kadar düştüğünü belirterek, Türkiye’de çalışanların zor koşullar altında görev yaptığını ve taşeron çalışan sayısının ise her geçen gün arttığını ifade etti. 

Konuşmasına ‘Güzel Arsuz’un güzel insanları’ diyerek devam eden Beko, “Keşke buradaki güzelliği Türkiye’nin her yerinde görebilsek. Toplu sözleşmede işçilerimiz Arsuz’u kendi evleri gibi görecekler. Belediye Başkanımız ise  bu toplu sözleşmeyi yerine getirmenin yanı sıra iş barışını sağlayacaktır. Emekten, demokrasiden, insan haklarından, barıştan, kardeşlikten yana olan bir belediye başkanı ile birliktesiniz. Emek deyince oraya yüreğini koyan bir insan var. Bu toplu sözleşmede de gereğini yaptığını görüyoruz. Kendisine teşekkür ederiz" dedi.

Toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından belediye işçileri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya emekten, işçiden ve üretimden yana tavrından dolayı teşekkür etti. 

Arsuz işçileri mutlu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş