Skip Navigation Links

Dörtyol Belediye Meclisi 4.Birleşimini Yaptı

Dörtyol Belediye Meclisi 2015 yılı 4. Meclis Birleşimi önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Dörtyol Belediye Meclisi 4.Birleşimini Yaptı

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediye Meclis Salonunda saat 16;30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis birleşiminin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a ile vefat eden Ak Parti Meclis Üyesi Hasan Çambel’in annesi ile MHP Meclis Üyesi Ali Rıza Uygur’un amcalarına başsağlığı ve rahmet dileyerek; “Açılış ve yoklamamız yapıldı. İki meclis üyemiz mazeret bildirerek oturumda yer almayacak. Bir meclis üyemizin ise annesinin vefatı dolayısıyla izinli sayılmıştır. Belediyemiz 2014 yılında yapılan mahalli idareler seçiminin ardından bir yılını tamamlamıştır. Önceki gün bu konuda basın mensuplarının da katılımıyla bir yılımızı değerlendirdiğimiz bir kamuoyu açıklaması yaptık. Bu süre zarfında belediye çalışmalarınıza olan katkılarından ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin üçüncü maddesinde organ seçimlerini gerçekleştirdi. Encümen Üyelikleri Seçimine MHP Gurubundan Behiye Gürakan, Arif Ergin ve Fazıl Küçük önerildi. Gizli oylamayla yapılan seçimler sonucunda 26 kabul, 1 boş ve 1 çekimser oyla encümenler oy çokluğu ile bir yıllığına seçilmiş oldu. Beş üyeden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu için MHP Gurubundan Kenan Uçar, Alaiddin Aslan ve Mevlüt Saraçoğlu, Ak Parti Gurubundan Hasan Çambel ve Kahraman Kıymacı önerildi. Öneri oybirliği ile kabul edildi. Yine beş üyeden oluşan İmar Komisyon Üyelikleri için MHP Gurubundan Ali Rıza Uygur, Gani Kendir ve Faik Aslan, Ak Parti Gurubundan ise Üstün Soylu ve Güven Eker önerildi. Öneri meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin dördüncü maddesinde 2014 yılı Faaliyet Raporunu görüştü. Yasa gereği Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy oturumu yönetmek üzere yetkiyi Meclis Başkan Vekili Ali Rıza Uygur’a devrederek meclis oturumundan ayrıldı. 

Meclis Başkan Vekili Ali Rıza Uygur’un söz vermesi üzerine 23 sayfadan oluşan 2014 yılı  Dörtyol Belediyesi Faaliyet Raporu yeni Yazı İşleri Müdür Vekili Adnan Toksoy tarafından okundu.

Faaliyet Raporunun okunmasının ardından söz talep eden Ak Parti Gurup Sözcüsü Celalettin Yakut faaliyet raporunu incelediklerini, başta birimler arası görev ve yetki aşımları olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki görevlerin Dörtyol Belediyesi tarafından yapıldığını ve bir yetki karmaşası yaşandığını, kamusal alan olan parklarda ticari faaliyetlerin yapılmasına müsaade edildiğini ve hatta kaldırımlarda dahi benzer uygulamalar yapıldığını belirtti. Asfalt alımları ve doğrudan teminle yapılan işler hakkında ilgili birimlerden yeterli bilgileri ise temin etmekte zorluk yaşadıklarını söyledi.

Araç kiralanması ve sözleşmeli personel çalıştırılması konularında da endişeler taşıdıklarını dile getiren Celalettin Yakut, ek bütçe yapılmış olmasına rağmen raporda bu konuda açıklayıcı bilgi bulunmamaktadır dedi. 

Meclis oturumuna dönen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy soruları sırasıyla yanıtlayarak; “Dörtyol Belediyesi bünyesindeki müdürlüklerin ne kadar koordineli çalışıp çalışmadığını Dörtyollu hemşerilerimiz takdir ediyordur. İktidar muhatabı İki dönem Yeşilköy’de Belediye Başkanlığı yapan bir beldeden 22,5 trilyon borç gelirken, sadece geçtiğimiz son beş yıl değil son 10 yılda Dörtyol Belediyesinin tüm birikimleri heba edilmişken, bizlerin bunlara dur demesi, karşı koyması ve bunların karşısında dik bir duruş sergilemek sizce bir eksiklik midir?” diye sordu.

Büyükşehrin uhdesinde diye Dörtyol Belediyesi olarak halkımızın karşılanması zorunlu olan ihtiyaçlarına gözlerini kapayamayacaklarını ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Başta itfaiye olmak üzere park bahçe ve mezarlıklarla ilgili hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Burada yetki karmaşası diye bir şeyden bahsediliyor. Yangın çıktığında şunun yetkisinde deme lüksümüz yok. Cenaze olduğunda vatandaşımızın acısını paylaşmak zorundayız. Ağaçlarımızın kurumasına yekti bizde değil diyerek göz yumamayız. Bu manada 2014 yılının nisan ekim ayları arasını kapsayan 7 aylık dönemde Büyükşehrin yapması gerekenler için belediyemiz imkanlarından 2,6 trilyon harcama yapılarak hizmetin aksamaması sağlanmıştır.” dedi.

Faaliyet Raporu üzerindeki görüşlerin ardından Meclis Başkan Vekili Ali Rıza Uygur oylama yaptırdı. Oylamanın ardından faaliyet raporu 11 red oyuna karşılık 18 kabul oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde 616 ada 1-14 parsellerin satışı plan tadilatı yapılması için çalışma yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelenmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde 606 ada 1 nolu parselin satışı ise oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin 7. maddesinde 3 adet plan tadilat dosyasını imar komisyonunun görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul etti. İki adet plan tadilat dosyasını ise rapor hazırlanmak üzere oy birliğiyle imar komisyonuna havale etti.

Meclis gündeminin 8. ve son maddesinde ise Denetleme Komisyon Raporunu görüştü. Denetleme Komisyonu Başkanı Kadir Türker tarafından okunan komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ilçemizin menfaatleri yönünde çalışmalar yürüten meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek bir sonraki meclis birleşiminin 1 Mayıs 2015 Cuma günü yapılacağını belirterek meclis oturumunu sonlandırdı.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet