Skip Navigation Links

HBB Hatay'ın Ciğerlerini Temizliyor

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ‘Yeşilin Gölgesinde Daha Yeşil Hatay İçin Sizinde Bir Fidanınız Olsun’

HBB Hatay'ın Ciğerlerini TemizliyorWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

projesi kapsamında Reyhanlı'da fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Daha temiz ve yaşanabilir bir Hatay yaratmak amacıyla HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen fidan dağıtımı Reyhanlı'da anlamı büyük olan 11 Mayıs Şehitleri Anıtı önünde düzenlenmesi ve 11 Mayıs şehitlerinin anılmasıyla daha da anlam kazandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından başlangıcı Hassa’da yapılan proje, Dörtyol ve Yayladağı'ndan sonra Reyhanlı'da da  hayata geçirilerek halkın takdirini toplarken, geri kalan diğer ilçelerde de hayata geçirilmesi planlanan fidan dikimi projesiyle  Hatay'ın barış ve kardeşlik iklimine yakışır orman ve yeşil alanların kazandırılması amaçlanıyor.   

Bir ay önce hayata geçirilen projeyle ilgili bilgilendirmede bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, 40 bin Selvi fidanının toprakla buluşturulduğunu ve daha 10 bin fidanın vatandaşlara dağıtılacağını ifade etti.

Projenin Başkan Savaş öncülüğü ve talimatları doğrultusunda devam ettiğini belirten Daire Başkanı Dolğun; "Projenin ilkini Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın katılımıyla Hassa'da yaptık. Daha sonra Yayladağı ve Dörtyol'da dağıtım kampanyamız oldu.  Son olarak Reyhanlı'da çok anlamlı bir meydanda 11 Mayıs Şehitleri Anıtı önünde, Reyhanlı halkımıza fidan dağıtım törenimiz oldu. Biz bu kampanya çerçevesinde bu yıl elli bin fidanı toprakla buluşturmayı düşünüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık kırk bine yakını toprakla buluşturduk. Bundan sonra o bin fidanımız kaldı onları da halkımıza dağıtarak toprakla buluşturacağız. Daha sonraki yıllarda bu kampanyamız artarak devam edecek. Önümüzdeki sene yaklaşık yüz bin fidan dağıtımı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.     

   

HBB Hatay'ın Ciğerlerini Temizliyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet