Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan CULHA'dan DSİ Dere Islahı Değerlendirmesi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, DSİ’nin dere ıslahı ile ilgili belirlediği yol haritasını değerlendirdi:

Başkan CULHA'dan DSİ Dere Islahı Değerlendirmesi

Arsuz   A+a-

Arsuz için yerinde kararlar alındı”


İlçedeki sorunların çözümü ve takibi konusunda etkin bir rol üstlenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Valisi Ercan Topaca başkanlığında DSİ yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen dere ıslahı projeleri bilgilendirme toplantısının ayrıntılarını anlattı.
Dört ayda üç sel felaketinin yaşandığı Arsuz’un yanı sıra tüm ilçeler için büyük önem taşıyan toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Devlet Su İşleri(DSİ) 6. Bölge Müdürü Ali Kılıç, HATSU Genel Müdürü İsamettin Çeker ve ilçe belediye başkanlarının katıldığını söyleyen Başkan Culha, Arsuz’u taşkınlardan koruyacak olan çalışmaların ele alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi
İhale Haziran 2015’te
Arsuz’daki bazı derelerin ıslahıyla ilgili ihalenin Haziran 2015’te yapılacağını dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “ Var olan sorunları çözmek ve bu sorunlara kalıcı çözümler getirmek için ekimizle birlikte çok sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren derelerin ıslahının yapılması, yüksek eğimle gelen suların hızını kesecek şekilde enerji kırıcıların yapılmasıyla beraber yan taşmalara karşı tahkimatlarla derelerin kenar kısımlarının güçlendirilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Yaşadığımız üç sel felaketi de bu mücadelemizdeki haklılığımızı gözler önüne serdi. Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca’nın da hassasiyetli yaklaşımıyla Arsuz, Avcılarsuyu, Höyük ve Hacıahmetli derelerinin yatırım programına alınmasının ardından, bu derelerin ıslahıyla ilgili ihalenin de Haziran 2015 tarihinde yapılacağını öğrendik. Toplantıda ayrıca, ihalesi yapıldığı halde kamulaştırma problemi olduğu için ıslahına başlanamayan Karahüseyinli’deki Karaçalı Deresi’ndeki sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve Arsuz merkez dışında bulun derelerin temizliğinin yapılması da gündeme geldi. İlçemizdeki sorunların çözülmesinde sevindirici haberler alırken, ilgili kurumlarla gerekli temasları sağlamaya ve Arsuz için önem taşıyan sorunları çözüme kavuşturmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş