Skip Navigation Links

'Elini kolunu sallayarak giremez!'

Claudia Roth'un, Şener ve Şık'ı ziyaret için Silivri'ye girememesiyle ilgili olarak polemik tırmanıyor...

Gündem   A+a-

Claudia Roth'un, Şener ve Şık'ı ziyaret için Silivri'ye girememesiyle ilgili olarak polemik tırmanıyor... Adalet Bakanı Ergin sabah saatlerinde Roth'a sert çıkı. Roth'un yanıtı da aynı sertlikte oldu...
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile görüşmek için Silivri Cezaevi'ne giden ancak savcının izin vermediği gerekçesiyle Şener ve Şık ile görüşemeyen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un 'Başbakan'a şikayet edeceğim' sözlerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den yanıt geldi. Ergin, 'Bekleseydi girerdi. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç kimse elini kolunu sallayarak her yere giremez' dedi.
 
Roth'a, Adalet Bakanı Sadullah Ergin bugün yanıt verdi. 'Bekleseydi girerdi' diyen Bakan Ergin, 'Hiç bir ülkede isteyen elini kolunu sallayarak istediği yeri ziyaret edemez. Bu anlamda bakanlığımıza ulaşan talep dün saat 10.30 itibarıyla ulaşmıştır. Bakanlığımızda gerekli işlemler yapılarak 15.00 sularında ilgili birimlere izin gönderilmiştir. Ancak bu esnada ziyaretçi olacağını söyleyen milletvekili gelmiş ve ayrılmış. Bizim bu konuda tutumumuz belli. Daha önce bir çok misafir gelmiştir benzer şekilde ziyaretçi olmak için. Bunların tamamına yakınına izin verilmiştir. Dolayısıyla sayın Roth'un şahsına özel bir uygulama söz konusu olmamıştır. Belki çok az bekleyebilseydi bu görüşmeyi yapabilecekti. Tamamen bundan kaynaklı bir konudur' dedi.
 
ROTH'DAN BAKAN'A SERT YANIT!
 
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, "Bekleseydi girerdi. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiç kimse elini kolunu sallayarak her yere giremez" sözlerine sert cevap verdi. Savcı izin vermediği gerekçesiyle Silivri Cezaevi’nde dün Ahmet Şık ve Nedim Şener ile görüşemeyen Roth, "Biz cezaevinde 2 saat bekledik. Adalet Bakanı Ergin ben daha ne kadar bekleseydim onu söylesin. Bir hafta mı? Bir ay mı? Bir yıl mı? Miletvekillerine böyle davranılmaz" dedi.
Claudia Roth, Hrant Dink davasını izlemek için sabah erken saatlerde Dink ailesi ile birlikte Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi. Roth duruşmanın geç başlaması üzerine davayı izlemeden öğle saatinde adliyeden ayrıldı. Türkiye’den ayrılmak için uçağına yetişmeye çalışan Roth, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Şek ve Nedim Şener’i cezaevinde tekrar ziyaret edecek misiniz?" sorusuna Roth, "Adalet Bakanı bir açıklama yapmış "Biraz daha bekleseydi girebilirdi izin çıkmıştı" diye. Bunu açıklamayı duydum. Bu ayıp bir şeydir. 22 Temmuz’da biz başvurumuzu yaptık. Bu başvurumuz Dışişleri Bakanlığı’na ve Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Biz neredeyse cezaevinde 2 saat bekledik. Adalet Bakanı ben daha ne kadar bekleseydim onu söylesin. Bir hafta mı? Bir ay mı? Bir yıl mı? Miletvekillerine böyle davranılmaz. Ben tabi ki Ahmet Şık’ı, Nedim Şener’i ve onlar gibi insanları tekrar ziyaret etmeye çalışacağım tekrar " dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet