Skip Navigation Links

Çanakkale Tır'ı Dörtyol'da

Çanakkale 1915 Müzesi Dörtyolluların Ayağına Geldi Başkan Keskin; 'Gelecek Geçmişin Temelleri Üzerine İnşa Edilir'

Gündem   A+a-

 
Çanakkale 1915 Müzesi Dörtyolluların Ayağına Geldi Başkan Keskin; “Gelecek Geçmişin Temelleri Üzerine İnşa Edilir”
 
Çanakkale'de kaybedilen 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini yeni nesle ve Anadolu'ya götürmek için oluşturulan "Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı" Dörtyol Belediyesinin katkılarıyla dün Atatürk Anıt Alanı önünde Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin tarafından vatandaşların ziyaretine açıldı.
"Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı" dün Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, İlçe Jandarma Komutanı Ferdi Kızılca, Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Dörtyol Belediyesi meclis üyeleri ile birim amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla saat 11:00’da ziyarete açıldı.
Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin şanlı tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığının görsel bir mirası olan bu gezici müzeyi ilçemize davet ettiklerini belirterek; “Tüm hemşerilerimizin Çanakkale’de yaşananları yerinde görmesi en büyük temennimizdir. Ama belediye imkanları ile bunu gerçekleştirmek mümkün değildi. Bizde "Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı"’nı ilçemize davet ederek hemşerilerimizin o ruhu, o atmosferi yaşamalarını istedik. Gezici müzede, Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız Askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizatlar, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri ve çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura, mermiler ve Osmanlı askerlerinin üzerinden çıkan Kur'an-ı Kerim'ler olmak üzere 4 bin parça bulunuyor. Üç gün süreyle vatandaşlarımızın ücretsiz olarak ziyaretine açık tutulacak. Bu vesileyle iştiraklerinden ötürü organizasyonu gerçekleştiren ekibe de teşekkür ediyorum” dedi...
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te yaptığı konuşmada geçmişin mirasına sahip çıkamayan toplumların yok olduğunu özelliklede Çanakkale Savaşlarında yaşananları gözler önüne seriyor olması bakımından bu gezici tırın büyük bir kültür hizmetine imza attığını ifade ederek öğrencilerimizin bu müzeyi ziyaretleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü harekete geçirdiklerini belirtti.
"Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı" Müze Koordinatörü Serdal Bandır‘da gazetemize yaptığı açıklamada; "Çanakkale gezici müzesi tümüyle birlikte Çanakkale'ye gidemeyen oraları görme imkanı olmayan özellikle öğrencilere yönelik tabi arkasından halk kitlelerini de beraberinde getiren büyük bir kültür projesi." dedi.
18 Mart 2010'da yola çıkan tırın, 37 il ve 200'ün üzerinde ilçeye gittiğini belirten "Çanakkale 1915 Müzesi Gezici Tırı" Müze Koordinatörü Serdal Bandır; "Müze gezisi Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü olan 18 Mart 2015'e kadar sürecek. Hedefimiz tüm Türkiye'yi gezmek" dedi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet