Skip Navigation Links

'Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'

Osmaniye'de İnşa edilecek 'Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı

Gündem   A+a-

 
Tosyalı Holding’ten Osmaniye’ye Yeni Proje
“Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu”
Osmaniye’de İnşa edilecek “Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun temeli atıldı
Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Osmaniye Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nden sonra Osmaniye’de yeni bir yatırıma daha imza atıyor.
Tosyalı Holding, ticari faaliyetleriyle Adana, Osmaniye, Hatay ve İskenderun’da, yaklaşık 4.000 kişiye sağladığı direkt istihdamın yanı sıra, toplumsal ve sosyal sorumluluklarını da büyük bir şevk ile yerine getiriyor.
Osmaniye’de inşa edilecek “Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu” temeli Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Suat Kılıç, Osmaniye Valisi Sn. Celalettin Cerrah, AK Parti Grup Başkan Vekili  Mustafa Elitaş, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Sn. Durdu Mehmet Kastal ve   Suat Ünal ile Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fuat Tosyalı’nın katılımıyla 24 Nisan 2012 günü atıldı.
Temeli atılan Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun yapım protokolü 14 Kasım 2011 tarihinde imzalanmıştı. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimine destek olmayı amaçlayan ve yapımı tamamlandıktan sonra Osmaniye Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ ne bağışlanacak “Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu”, Osmaniye ilinin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılmasına da olanak sağlayacak.
‘SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Tosyalı Ailesi için sanayicilik sadece üretim – istihdam – ihracat ve vergiden ibaret değildir. Bizler Tosyalı Ailesi olarak yatırım yaptığımız her bölgede sosyal sorumluluk projelerine de çok büyük önem veriyoruz. Osmaniye’deki tesislerimizin açılış törenini onurlandıran Sn. Başbakanımız konuşmasında Sn. Valimizin önerisiyle Osmaniyemizin bir Sosyal Bilimler Lisesiyle bir de Kapalı Spor Salonu ihtiyacından bahsettiğinde bizler bunu görev kabul ettik ve derhal her ikisi için de birer özel proje hazırlattık. Sosyal Bilimler Lisesini geçtiğimiz yıl bitirip Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettik. Bu arada Sayın Valimiz, engelli vatandaşlarımız için de bir okul ihtiyacı olduğundan bahsetti hiç tereddüt etmeden kabul edip onu da tamamladık. İnşaallah mayıs ayında engelliler haftasında TOSYALI Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi adıyla Valiliğimize teslim edeceğiz” diye konuştu.
‘ÖZEL BİR PROJE OLARAK TASARLANDI’
Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, konuşmasının devamında, “Bugünkü buluşmamıza esas olan Tosyalı Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu özel bir proje olarak tasarlandı. 18 Ayda tamamlayacağımız bu spor kompleksi 7.100 m2 üzerinde inşa edilecek, binamız oturma alanı 3.500 m2 olacaktır. Kompleksimiz Basketbol, Hentbol, Voleybol müsabakalarının yapılmasına olanak tanıyacak, 2.000 koltukta seyirci
kapasiteli ve 4 adet çok amaçlı çalışma salonuna da sahip olacaktır. Tesiste sporcu – hakem soyunma odaları, doktor odası ve doping kontrol merkezi ile VIP fuaye ve Fitness solonu da olacak, aynı zamanda 4 adet yayın odası ile basın odaları da bulunacaktır. Kompleksin yaklaşık keşif bedeli 7.800.000 TL’dir” açıklamasında bulundu.
Tosyalı Holding’in, diğer sosyal sorumluluk projeleri arasında Sağlık Kompleksi, Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi bulunuyor.

Tosçelik Fen Lisesi
Tosyalı Holding tarafından İskenderun’da 50.000 m2 alan üzerine kurulan, Türkiye’nin en büyük ve modern eğitim tesislerinden biri olan Tosçelik Fen Lisesi, 2006 yılında Türk eğitimine kazandırıldı. Liseler arası matematik yarışmasında 2009’da Türkiye birinciliği elde eden Tosçelik Fen Lisesi, Fen Liseleri arasında önemli bir yer buldu.
Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi
Osmaniye’de Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde, 4813 m2 alana sahip, 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliğinde toplam 384 öğrencinin öğrenim görebileceği şekilde inşa edilen okul, yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki yatırımla tamamlandı. 8 adet laboratuar, sergi salonu, kütüphane ve kapalı spor salonu bulunan Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi, 2011 – 2012 öğretim yılı itibariyle eğitim ve öğretime başladı.
Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi
Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan Tosyalı Holding sadece sanayi alanına yaptığı yatırımlarla kalmayıp aynı duyarlılığı sosyal projelerde de göstererek, yapılan sayısız yardım faaliyetlerinin yanı sıra, Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’ni inşa ederek 1998 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet