Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ercan Eriş Gözyaşları İçinde Açıkladı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Luigi Padovese'nin hem şahsi avukatlığını hem de Katolik Kilisesi'nin avukatlığını üstlenen Ercan

Gündem   A+a-

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Luigi Padovese'nin hem şahsi avukatlığını hem de Katolik Kilisesi'nin avukatlığını üstlenen Ercan Eriş, Padovese'nin ölümünün ardından ortaya atılan iddiaları cevapladı.



Karaağaç beldesi Sahilyolu Sultanköy Mahallesi'ndeki yazlık evinde şoförü Murat Altun tarafından bıçaklanarak öldürülen Padovese'nin Avukatı Ercan Eriş, İskenderun Katolik Kilisesi'nde basın toplantısı düzenledi.
Eriş, gözyaşlarına hakim olamadığı basın toplantısında, 2005 yılından bu yana Anadolu Katolik Kiliseleri havarisel vekili olarak görev yapan Padovese'nin katledildiğini, bunun derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Yürütülen soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındığından bazı konularda bilgi vermesinin mümkün olamayacağını ancak, Padovese'nin katledilmesinin ardından ortaya atılan bazı iddiaların doğru olmadığını ifade eden Avukat Ercan Eriş,”Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Padovese, ebedi bekarlık yemini etmiştir, ne meşru ne de gayrimeşru çocuğu bulunmaktadır. İtalya'da bir erkek kardeşi bulunmaktadır” dedi.

Eriş, şu anda, bu olayın tek faili olarak Murat Altun'u görüldüğüne dikkati çekerek,şöyle devam etti. “Bu kişi, 2006 yılından buyana kilisede çalışmaktaydı. Akli dengesinin yerinde olmadığına dair bana, çevresine küçücük bir hareketi yoktur. Herkesin yaşamış olabileceği stresten kaynaklı bir durum dışında bir şey bulunmamaktadır. Yani, Murat Altun'un akli dengesinin bozuk olduğunu gösterecek bir hareketini görmedik. bir gün içinde delirme söz konusu ise bunu değerlendiremiyorum”

Murat Altun’u doktora Padevose gönderdi

Avukat Eriş, 30 Mayıs tarihinde Padovese'nin görevlendirdiği bir personelle Murat Altun'un Adana'ya doktora götürüldüğünü belirterek, “ Bize belirtilen bir rahatsızlığı olmadı. Daha doğrusu en azından bana bildirilen bir rahatsızlığı olmadı. Ancak, kendisi son iki aydır şifayen bize tedavi gördüğünü söylemekteydi. Bu süreçte akli dengesinin yerinde olmadığını gösteren bir hareketini görmedik'' dedi.
Olayın gerçekleşmesinden bu yana basında çıkan haberlere de dikkati çeken Eriş ''Ailesinin de bazı fertleri kilisede çalışmış olan Murat Altun, Hristiyanlığı benimsememiş, kendisine böyle bir telkinde bulunulmamıştır. Zira, Katolik Kilisesinin uygulamasına göre, iman etmek isteyenler yazılı bir dilekçe ile başvuruda bulunur. Oysa, Murat Altun'un böyle bir başvuru yoktur.
Murat Altun'un, işten çıkma ya da çıkmamaya zorlanması da söz konusu değildir. Kendisinin başvurusu üzerine işten çıkma isteği değerlendirilme aşamasındaydı. Bu konuda benimle şifaen görüştü. Daha sonra bu konuyla ilgili kendisiyle görüşmeye geldiğimde biraz daha düşüneceğini söyledi. 2 Haziran 2010 tarihinde saat 10.30 sıralarında yine bu konuyu görüşmek ve işlemleri yapmak üzere kiliseye gittim ancak, Murat Altun gelmedi. Kendisi, hiç bir işlem yapmadan izine ayrıldığını söyleyerek, kiliseden ayrılmış. Murat Altun ile Padovese arasında herhangi bir husumet yoktu."

Avukat Ercan Eriş, Padovese için bugün ve yarın kilisede anma ayini düzenleneceğini, 7 Haziran Pazartesi günü saat 16.00'da Katolik Kilisesi'nde cenaze töreni yapılacağını, İtalya'daki tören ile ilgili görüşmelerin ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar