Skip Navigation Links

O Nusret Mayın Gemisi Yeni Bir Tarihe Şahit Oldu!

Çanakkale savaşının en nadide eserlerinden olan ve günümüze kadar ayakta kalan nusret mayın gemisine ziyaretçi akını.

O Nusret Mayın Gemisi Yeni Bir Tarihe Şahit Oldu!Foto
Galeri

Gündem   A+a-

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü tüm yurtta olduğu gibi Mersin'in Tarsus ilçesinde de ayrı bir heyecanla kutlandı. Adana-Mersin karayolu kenarında bulunan Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, askerlerin yaptığı saygı atışının ardından, İstiklal Marşı okundu.
Tarsus Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet Pek'in yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın önemi anlatıldı. Pek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu zaferin tarihin akışını değiştirdiğini, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanını yansıttığını ifade etti.
Konuşmanın ardından 2 öğrenci Çanakkale ile ilgili şiirler okudular. Daha sonra Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, dua etti.
Kahraman Nusret Mayın Gemisi'nin gezilmesiyle buradaki program sona erdi.
Daha sonra protokol üyeleri, şehitliğe geçti. Tarsus vaizi Ali Kılınç, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra dua etti.
Türkiye'nin değişik illerinden gelen vatandaşlar ise Nusret Mayın Gemisi'ni gezerek, o tarihi günleri yad ediyorlar.
Nusret Mayın Gemisi'nin orijinalinin Tarsus'ta olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, herkesi Nusret'i görmeye davet etti. Can, "Tarihi Nusret şehrimizde orijinali buradadır. Daha önceden Mersin limanında atıl vaziyette iken o zamanın Belediye Başkanı şu anki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey'in çabaları ile Nusret Mayın Gemisi Tarsus'a getirildi. Dört saatlik bir yolculukla, üçe bölünerek Tarsus'a getirildi ve hem park hem de müze olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Netice itibariyle Çanakkale'de gerçekten Nusret Mayın Gemisi'nin yapmış olduğu başarı tarihimiz açısından ve bu günlere gelmemiz açısından büyük bir önem, büyük bir rol üstlenmiştir. Bizler Nusret Mayın Gemisi'nin orijinalinin şehrimizde olmasının mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bütün insanlarımızı, bütün vatandaşlarımızı Çanakkale ruhunu yaşamaları için Tarsus'umuza bekliyoruz ve Nusret Mayın Gemisi'nin Tarsus'ta olmasından mutluluk duyduğumu, onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle de 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum" dedi.
Lütfi Kılınç adlı vatandaş ise bugünün özel ve anlamlı bir yerde geçirdiklerini ifade ederek, "Tabi Çanakkale Deniz Zaferimizin 100. yılını kutluyoruz. Özel, anlamlı ve güzel bir kutlama ve önemli bir gün. Bugün içerisinde o Çanakkale ruhu, 100 yıl önce yaşatılan Çanakkale ruhu güzel yurdumuzun dört bir yanında aynı heyecanla yaşıyor. Tarsus'ta da bir farklı yaşıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz Nusret Mayın Gemisi 100 yıl önce Çanakkale'yi geçilmez yapan kahraman bir gemi ve bu gemi ne iyi edilmiş ki gerekli düzenlemeler yapılarak Tarsus'ta yaşatılıyor. Daha yüzlerce, binlerce yıl milletimiz var oldukça, birliğimize, dirliğimize, birliğimize, beraberliğimize temel bir gösterge olarak yaşayacak. İnşallah Çanakkale ruhu ömür boyu yaşayacak ve dünyaya da tabiri yerinde ise de Türk'ün makus talihini yenen ama asıl önemlisi de dünyanın karanlık tarihini değiştiren ve dönüştüren güzel bir zafer olarak hep anılacaktır diyorum" şeklinde konuştu.
Niğde'den gelen Osman Uğur ve Sivas'tan gelen Ünzile Başdemir, Nusret Mayın Gemisi'ni gezerken, Çanakkale'yi yad ettiklerini söyleyerek, Nusret'in Tarsus'a getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

O Nusret Mayın Gemisi Yeni Bir Tarihe Şahit Oldu! foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet