Skip Navigation Links

Gaziantep'te 100. Yıl Anısına Çanakkale Şehitleri için Anlamlı Gün!

Gaziantep Belediyesi Şehitlerimizi saygıyla anmak ve deniz zaferini kutlmak için tören düzenledi.

Gaziantep'te 100. Yıl Anısına Çanakkale Şehitleri için Anlamlı Gün!Foto
Galeri

Yerel   A+a-

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü Gaziantep'te düzenlenen törenle kutlandı.
Zaferin 100. Yıl kutlamaları için Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlikte resmi bir tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Belediye başkanları, emniyet ve askeri erkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, şehitlik defterine duygu ve düşüncülerini yazdı. Vali Yerlikaya'nın yazısını askeri personel okudu. Vali Yerlikaya, şehitlere minnet duygularını dile getirdi. Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik şehitler için dua okudu. Protokol üyeleri ve Vali Yerlikaya, duanın ardından şehitliği gezerek şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Yerlikaya, şehitlerin mezarına karanfil bırakırken şehitlerin anne ve babalarının ellerini öperek şükran duygularını iletti.
Buradaki programın ardından yeşilken Mezarlığında bulunan şehitliğe geçildi. Şehitlikte yatan asker ve polislerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

Gaziantep'te 100. Yıl Anısına Çanakkale Şehitleri için Anlamlı Gün! foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet