Skip Navigation Links

Rekor ceza!

Hatay'da kaçak avclara operasyon düzenlendi

Rekor ceza!

Gündem   A+a-

Hatay’da Yırtıcı Kuş Avcılarına Rekor Ceza

Hatay’da kaçak avcılara yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişiye para cezası uygulandı. Av koruma Kontrol Ekibi tarafından bir ihbar üzerine yapılan operasyonda, avlanması yasak yırtıcı kuş türlerini avladıkları tespit edilen 4 kişiye toplam 127 bin 500 Tl para cezası kesildi.

Avlanması yasak yırtıcıcı kuş türlerinin avlanması sonucu yaban hayatını eksiltme suçunu işlemenin cezasını da gündeme getiren operasyon büyük ses getirdi.

TTDK Hatay Şubesi’nin resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada şöyle denildi:

10.03.2015 tarihinde Şube Müdürlüğümüze gelen bir ihbar neticesinde harekete geçen Av Koruma-Kontrol Ekibimiz Samandağ İlçesi Eriklikuyu Mahallesi kırsal alanında yırtıcı kuş türlerini avlamakta olan 4 adet kaçak avcıyı yakalamış olup vurmuş oldukları atmacagiller ve doğangiller familyasına ait 17 adet kuşa el koymuştur. Kaçak avcıların her birine 1.163,00 TL olmak üzere toplam 4.652,00 TL İdari Para Cezası ve yaban hayatındaki eksilmeden dolayı toplam 127.500,00 TL tazminat cezası uygulanmıştır. Bahar göçünün yeni başladığı bu dönemde uygulanan cezalar bölgede ses getirmiş ve caydırıcı olmuştur. Koruma ekibimiz olaydan haberdar olan Samandağ İlçe Kaymakamı tarafından tebrik edilmiştir. Göç döneminin başladığı bu günlerde Av Koruma-Kontrol faaliyetlerimiz sıkı bir şekilde devam etmektedir 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet