Skip Navigation Links

kız çocuklarının eğitimine önem verilmelidir

Civelek İgev'le bir araya geldi

kız çocuklarının eğitimine önem verilmelidir

Politika   A+a-

İGEV’i ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek:

Hayat yarışına kadınlar erkeklerden geride başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr.YusufH.Civelek,  toplumun yarısını oluşturan kadınların hayat yarışına erkeklerden geride başladığını söyledi.

Eşi Dr.Ümran Civelek’le birlikte İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nı ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek, eğitimin önemine değindi.

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) Yönetim Kurulu üyesi İnsaf Sultanoğlu, yönetim kurulu üyelerinin eşleri ve eğitim gönüllülerinin  bulunduğu ziyarettekonuşan CHP Hatay  Milletvekili Aday Adayı Dr.YusufH.Civelek, “Kız çocuklarının eğitimine büyük önem verilmelidir. Kadınlar geleceğimiz olan çocukları yetiştiren ilk öğretmenlerimizdir. Sosyal hayatta daha çok yer almalılar.Hayat yarışına kadınlar ne yazık ki erkeklerden üç-beş adım geride başlıyor” dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün‘ Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, yada esaret ve sefalete terk eder’ sözünün eğitimin önemini en iyi şekilde anlattığını belirten CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek, “ Ancak eğitimle kalkınabilir, ilerleyebiliriz. İGEV olarak eğitim konusunda yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri gönülden kutluyorum.  Hepinizin emeğine, yüreğinize sağlık” diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İGEV yönetim kurulu üyelerinin eşleri ve eğitim gönüllüleri, İskenderun Güney Eğitim  Vakfı’na öğrenci yurdu yeri temininden dolayı CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek’e teşekkür ettiler.

CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek’in belediye başkanlığı döneminde kent ve halk için önemli ve kalıcı çalışmaları hayata geçirdiğini belirten İGEV eğitim gönüllüleri, başarı dileğinde bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkın mutluluğu için önemli projeleri olduğuna dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek, “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye için bir şanstır. İyi bir ekonomisttir.  Türkiye’nin nasıl bir ekonomi izlemesi gerektiğinisöylüyor, ‘bana dört yıl verin’ diyor. Halk için önemli projelerden biri de, Aile Sigortasıdır.‘İş alanları yaratacağız, herkese iş bulacağız’ diyor Genel Başkanımız. İş bulununcaya kadar da asgari ücret tutarında para banka hesabına yatırılacak. Bu para evin hanımının hesabına yatırılacak. Kadınlar, parayı evin, çocuğun ihtiyacına en iyi şekilde kullanır.  Mükemmel bir sistem. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu halkı düşünüyor. ‘Adaletli, sosyal bir yaşam tüm vatandaşların hakkıdır’diyor. CHP halkın partisidir” şeklinde konuştu.

Adaletli ekonomik paylaşımın olmadığı zaman ülkede huzurun da olmayacağını belirten CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek, “Türkiye’deki gelir dağılımında nüfusun yüzde 20’sini oluşturan zengin tabaka gelirin yüzde 48’sini alıyor, alttaki nüfusun yüzde 20’si  gelirin yüzde 5.5’unu  alıyor, biat tabakası oluşturdular, halkı yoksullaştırıp, kömür veriyorlar. Bir ülkede ekonomik paylaşım adaletli olmazsa o ülkede huzur olmuyor” dedi.

İskenderun’un altyapı sorununun çözüldüğünü anımsatan CHP Hatay Milletvekili A.AdayıDr.YusufH.Civelek, “Göreve devam etseydik kent ve halkımız için diğer önemli projeleri de hayata geçirecektik. Her ne kadar seçimi kaybettiysek de, halk sağduyu gösterdi. Oy oranını yüzde 50 arttırdık, İskenderun, tarihinde en yüksek oyu verdi. 7 Haziran’da iktidarı almamız gerek, alacağız. Cumhurbaşkanı ‘400 vekil’ diyor parti söylemiyor, İnşallah 400 milletvekilliğini CHP alır. Bir şeyi gönülden istediğinizde, inandığınızda olur. Önce hayal et, inan, çalış, gerçekleştir” şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet