Skip Navigation Links

4+4+4 sistemini bize zorla dayattılar

Ali aslan eğitim-iş sendikasında eğitimcilerle buluştu

4+4+4 sistemini bize zorla dayattılar

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Ecz. Ali ASLAN İskenderun Eğitim- İş Sendikasını ziyaret etti.

Milletvekili Aday Adayı olarak sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye, sıkıntılarını ve sorunlarını dinlemeye önem veren ASLAN bu iktidar dönemi kadar hiçbir dönemde iktidarların eğitimle uğraşmadığını, eğitimde niteliğinin azalması durumunda yetişecek gençlerin dünya ile rekabet edemeyeceklerini dile getirdi.

Akp  döneminde   Milli Eğitim Bakanı 6 kez değişti  bu demek oluyor ki eğitim politikası 6 kez çöktü. El yazısına geçildi fakat alt yapı olarak eğitim camiası buna hazır değildi eğitimi deneme yanılma yöntemi ile idare etmeye çalışıyor bu çok yanlış bir tutum.

4+4+4 eğitim sistemini bize zorla dayattılar bunun akılla, bilimle uyuşan bir yanı yok. Çağdaş ülkelerde eğitim, sağlık ve hukukla sürekli oynanmaz belli kuralları vardır ve bu doğrultuda çalışırlar.

Meslek liselerinin mağduriyetini gidereceklerdi, meslek liselerini bitirdiler. Meslek liselerini başarılı olmayan öğrencilerin gittiği bir yapıya getirmeye çalışıyor, oysaki bu çok yanlış ileride ülkemizde kalifiye eleman sıkıntısı çekeceğiz.

Devlet planlama teşkilatının görevi nedir?

Önümüzdeki 10 yılların planı yapılır buna göre ülkede hangi meslek hangi branşa lazımsa ona göre kontenjan açılması gerekir. Üniversiteyi bitirip, KPSS’ ye  giriyor fakat  gençlerimiz atanamıyor.

Chp iktidarında eğitimde eşitlik ve fırsat ilkesine uygun davranacaklarını, insanların sendikalarına göre görev yerlerinin değişmesine dur diyeceğiz.

Milletvekili seçildiğimde sorunlarınızın çözümü için sizlere danışmak ve gerekli çalışmaları yapmak isterim. Sizler ile birlikte omuz omuza mücadele ederek eğitim seviyesini artırmak için çabalayacağımın sözünü siz değerli eğitimcilere veriyorum.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet