Skip Navigation Links

Küçük Bedenlerin Yeri E-5 Değil Onlar Okullar'da Olmalı

Kameralara yansıyan küçücük çocukların dramı insanın içini sızlatıyor onlar ekmek derdindeler fakat bu durum onları köreltmekte.

Küçük Bedenlerin Yeri E-5 Değil Onlar Okullar'da Olmalı

Yerel   A+a-

Trafik ışıklarında aşırı yağmur altında cam silerek para kazanmaya çalışan bu çocuklar görenlerin yüreğini sızlattı ve duygulandırdı.
Suriyeli çocuklar yaşanan iç savaştan kaçan aileleri ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Göç eden ailelerin okul çağındaki küçücük çocukları, okula gönderilmek yerine mendil satarak, su satarak, otomobillerin camını silerek para kazanmaya çalışıyor. 3 gündür devam eden yoğun yağmur nedeniyle sokakta para kazanmaya çalışan çocuklar zor anlar yaşadı. Trafik ışıklarında araçların camlarını silerek, bir şeyler satmaya çalışan bazı çocuklar ellerindeki şemsiye ile yağmura karşı önlem alırken, bazı çocuklar da ağaçların dalları altına sığındı.
Cam silerek para kazanan ve yaşları 8 ile 12 arası değişen çocukların bu durumuna bir çözüm bulmak gerekli. Ayaklarında yoğun yağmura rağmen terlik ve yırtık ayakkabıları olan ve üzerinde mont olmayan olsa dahi yırtık bir şekilde bulunan kıyafetleri o küçük bedenleri koruyamıyor, bir çocuk ise yağmurdan korunmak için kafasına poşet geçirdi. Çocuk yağmurdan ve soğuk havadan dolayı titremesine rağmen para kazanabilmek ümidiyle o yoğun yağmur altında saatlerce bekliyor. Çocuğun bu durumunu görenlerin ise çok duygulandırdı ve ağlamaklı olan insanlar bu duruma bir çözüm bulunmalı diye sitemli sözler sarfetti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet