Skip Navigation Links

Türkiye’de Sünniler Aleviler kadar özgür değil

CHP Milletvekili aday adayı Cemil Ugutmen Alevi Kültürünü araştırma Derneği'ni ziyaret etti.

Türkiye’de Sünniler Aleviler kadar özgür değil

Politika   A+a-

Seçim çalışmaları kapsamında İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) ziyaret eden CHP Milletvekili aday adayı Cemil Ugutmen Alevi cemaatinin hak ettiği hizmeti alabilmesi için bugüne kadar bir çok çalışma yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

AKAD başkanı Nihat Yenmiş ve yönetimi tarafından karşılanan CHP Milletvekili aday adayı Cemil Ugutmen ziyarette yaptığı konuşmada Cem evlerinin ibadethane olduğu gerçeğine vurgu yaptı. Cem evlerinin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu belirten Ugutmen “ Cem evleri tıpkı kiliseler, havralar ve camiler gibi Türkiye’nin gerçeğidir. Benim gibi düşünenler yaşasın benim gibi düşünmeyenler yaşamasın zihniyeti dayatılmaya çalışılıyor. Böyle bir anlayış yoktur” dedi. Gerek Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığında ve gerekse belediye meclis üyeliği döneminde Cem evleri ve Akad için önemli çalışmalar yaptığını belirten Ugutmen bundan sonraki çalışmalarını kısmet olursa TBMM çatısı altında yapmak istediğini ve bu manada çıktığı siyasi mücadelede destek görmek istediğini belirtti.

 

Türkiye’de Sünniler Aleviler kadar özgür değil.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AKAD başkanı Nihat Yenmiş Türkiye’de Sünni kesimin Aleviler kadar özgür olmadıklarını söyledi. Aleviliğin hiç kimse tarafından tam olarak tanımlanamadığını belirten Yanmış cemaat olarak toplumun huzuru için kim ne yaparsa onun yanında yer alacaklarını söyledi. Cemil Ugutmen’i yıllardır yakından tanıdıklarını ve hizmetlerini bildiklerini ve önemsediklerini belirten Nihat Yenmiş Milletvekilliği yolunda başarılar diledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet