Skip Navigation Links

Çök-kapan-tutun

Bahçeşehir Koleji'nde AFAD ekiplerinin öncülüğünde deprem tatbikatı yapıldı.

Çök-kapan-tutun

Gündem   A+a-

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle İskenderun Bahçeşehir Koleji'nde AFAD ekiplerinin öncülüğünde deprem tatbikatı yapıldı. Yasemin Cansever, Gülay Şimşek, Ümit Aslan Kara ve Talih Karlı'dan oluşan AFAD ekibi, Bahçeşehir Koleji'nde bilgilendirme ve tatbikat amaçlı bir gün geçirdi.

Kısa adı AFAD olan T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın,  afet yönetimi faaliyetlerini planlama yönlendirme, destekleme ve koordine etme amacıyla okullarda uyguladığı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencileri uygulamalı bir eğitim aldı. İlk olarak Konferans Salonu'nda, acil durumlarda yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda bir seminer verildi. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği ve sorularla katkıda bulunduğu seminer sonrası sınıflara geçildi. AFAD ekibi tek tek sınıflara girerek alarm çaldığında ne yapmak gerektiğini anlattı. 'Çök-kapan-tutun' pozisyonunu sınıflarda birebir anlatan ekip üyeleri daha sonra tatbikata geçti. Deprem alarmı verildiğinde okul, öğretmenlerin koordinesinde 20 saniyede boşaltıldı. Daha sonra okul bahçesinde toplanan öğrenci ve öğretmenlere, tatbikat sırasındaki gözlemlerini anlatan ekip üyeleri, nasıl daha hızlı olabilecekleri hakkında ipuçları verdi.
İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik, Yasemin Cansever, Gülay Şimşek, Ümit Aslan Kara ve Talih Karlı'dan oluşan AFAD ekibine teşekkür ederken, 'doğal afetler her zaman her yerde olabilir. Bizler buna hazırlıklı olmalı ve gereken tedbirleri almalıyız. AFAd ekibi sayesinde bilgilerimizi tazeledik ve artık depreme daha hazırlıklıyız. Kendilerine teşekkür ediyor, sağlıklı, depremsiz günlerde tekrar görüşmeyi diliyoruz.' dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet