Skip Navigation Links

Ülkemizin İlk Kayısı Çağlası Hasadı Nerede Başladı!

Sezonun ilk meyvelerinin ilk hasadının yapıldığı ilçemiz, kayısı çağlası hasadına güzel sonuçlar elde etti.

Ülkemizin İlk Kayısı Çağlası Hasadı Nerede Başladı!Foto
Galeri

Yaşam   A+a-

Meyve kalitesini yükseltmek için ağaçtaki çağlaları seyreltmeyi düşünen üretici Yunus Ünal, topladıkları 30 kilo kilogram çağlayı kilosu 25 TL'den Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.
Kayısı çağlalarının ekşimsi bir tadı olmasından dolayı özellikle hamile kadınlar tarafından ilgi görmesini beklediklerini her geçen yıl daha fazla talep gördüğünü belirten üretici Ünal, "Serada olduğu için açan çiçeklerin hepsi çağla oluyor bu nedenle bizde seyrekleştirmek zorundayız. Topladığımız çağlaları ise değerlendirmek için büyük şehirlere gönderdik ve talep gördü. Şuanda kilosunu 25 TL'den tarladan satıyoruz. Bunun Ankara ve diğer büyük şehirlerde 50 liraya satıldığını duyduk. Buda bizi mutlu ediyor" dedi.
Çağlanın şeker ve diyabet hastalıklarına iyi geldiğini belirten Ünal, "Özellikle diyabet ve şeker hastaları çağlalarımızı alıyormuş. Tabii ki birde hamile bayanlar. Bizler, komşular ve çocuklarımız sürekli yiyoruz ve çok seviyoruz. Gerçekten çok lezzetli bir tadı var" diye konuştu.
4 dönümlük serasında 100 ağacı bulunduğunu belirten Ünal, seradan bu yıl 20 ton ürün almayı hedeflediklerini, bunun yaklaşık 1 tonunu çağla olarak hasat etmeyi düşündüklerini kaydetti.
Silifke Sulama Kooperatifleri Kurucu Müdürü Ersin Akdoğan ise bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden 11 bin ton hasat yapılmasının beklendiğini söyledi. Bölgenin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'nin turfandacılık alanında ilkleri yaşadığını ifade eden Akdoğan, "Türkiye'nin ilk çilek ve can eriğini çıkaran Silifkeli üreticiler, örtü altına aldığı kayısı da nisan ayının ilk haftasında hasat etmeye başlayacak" dedi.
Sulama konusunda çiftçileri bilgilendirdiklerini belirten Akdoğan, "Burada sulama sahamız içerisinde seralarımız bulunmaktadır. Sulama konusunda ve su oluşumunu biz kooperatif olarak gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de ilk kayısı çağlası Silifke'de çıktı. Türkiye'nin dört bir yanında soğuk hava hüküm sürerken Silifke'de kayısı çağlasının hasadını yapıyoruz. Nisan ayının ilk haftasında kayısı hasadını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Ülkemizin İlk Kayısı Çağlası Hasadı Nerede Başladı! foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet