Skip Navigation Links

Size her zamankinden çok ihtiyacımız var

Eğitim Bir Sen’den Kadınlar Günü kutlaması

Size her zamankinden çok ihtiyacımız var

Gündem   A+a-

Eğitim Bir sen İskenderun şubesi 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısı ile üyelerine Yalı restorantta bir program düzenledi. Bayan öğretmenlere güllerin dağıtıldığı programda konuşan şube başkanı İbrahim Tunçer günümüzde kadınların sosyal,ekonomik,ve politik  katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inandıklarını söyledi.

 

 

Yalı restorantta gerçekleştirilen 8 mart dünyakatınlar günü etkinliğine Eğitim Bir Sen İskenderun şube yönetimi ve İskendern’da değişik okullarda görev yapan bayan öğretmenler  katıldılar. Misafirlere ikramların sunulduğu programda şube yönetimi programa katılan bayanlara gül takdim ederek 8 mart dünya kadınlar günlerini kutladılar. Programın açılış konuşmasını  şube başkan yardımcısı Hikmet Altınsöz yaptı ve yönetim olarak kadınlara yönelik ciddi bir proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

 

 

Size Her zamankinden Çok İhtiyacımız Var

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Eğitim Bir Sen İskenderun şube başkan İbrahim Tunçer yaptı. Konuşmasında 8 mart dünya kadınlar günün tarihçesiyle ilgilide bilgiler aktaran Tunçer günümüzde kadınların sosyal, ekonomik ve politik olarak katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Tunçer “ Kadın sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar, Danyada yoksulluk içinde yaşayan 1.4 milyar insanın %70 ini kadınların oluşturduğu ortaya koyuyor. Dünya’nın en yoksul işçilerininin %60 ını (330 milyon) yine kadınlar oluşturuyor. Kadınlar erkeklere göre %20 ile 50 arası daha az maaş alıyor. Dünyada açlığı savaşın ,göçün en ağır maliyetini kadınlar ödüyor. Biz Eğitim bir sen olarak kadın renginin yansımadığı bir çalışma yaşamını eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. Kadınlarımı erkeklerin gölgesinde kalmasını istemiyoruz. Bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadan vardır düşüncesi değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışı ile ilerleyelim diyoruz. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak  kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruzki , kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zerafeti ile şekillenen bir sosyal  hayata,daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup geliştereceği inancıyla tüm kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadınlarımızı şükranla anıyor, kadınlarımızı kendi hak ve hakikatları uğruna mücadeleye erkek emekçileride bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.  

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet