Skip Navigation Links

1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayacak

Hbb, Toptancı Hali İçin İlk Adımı Attı

1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayacak

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yasal düzenlemeler ve ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda ilimize kazandırılacak olan Toptancı Hali için hazırladığı komisyon raporunu imzalayarak ilk adımı attı.

 

Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu yaptığı çalışmalar  sonucunda Toptancı Hali'nin yerinin ulaşım yönünden kolay ve bütün ilçelere yakın olan Antakya ilçesine bağlı Bakras Mahallesi'nde kurulmasına karar verdi. Verilen kararın ardından kurul üyeleri raporu imzalayarak Hatay halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak önceden ön tahsisi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılmış olan bu yerin Bakras Mahallesi'nde yer aldığını hatırlatarak, "11 üyeden oluşan Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu olarak karar aldık ve Toptancı Hali'nin Bakras Mahallesi'ne yapılması konusunda görüş birliğine vardık" dedi.   

130 dönümlük bir arazi üzerine yapılacağını ve buranın kayalık bir alan olmasının da depreme karşı daha dayanıklı olması yönünde avantaj sağlayacağını belirten Kadıoğlu, tercih edilen yerin alt yapısının sağlam ve su baskınlarına karşı korunaklı olduğunu ifade etti.

Tercih edilen yerin alt yapı uygunluğu, ulaşım yönünden yakınlığı ve sağlık yönünden çevreye herhangi bir olumsuz tarafı olmadığı yönünde karar birliğine vardıklarını bildiren Kadıoğlu, " Mart ayında Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunacağımız bu tesis içinde ortalama 200 işyeri olacak. Bunun yanında oteli, otoparkı, lokantası, cafesi, tasnifleme, paketleme servisi, soğuk hava deposu, büyük bir hal kompleksi ve ortalama 1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayan bir yer olacak. Bu da bölgeye önemli bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda sadece Hatay’a değil çevre illere ve Orta Doğu'ya da  hitap eden bir kompleks olacak." dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet