Skip Navigation Links

Paratoner ile halk daha güvende olacak..

HBB,Yıldırım düşmesine karşı paratoner taktırdı

Paratoner ile halk daha güvende olacak..

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yıldırım düşmesinin önüne geçmek amacıyla Belediye Parkı'na 5 tane Paratoner(yıldırımsavar) monte ettirdi.

 

HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, uzmanlara yaptırdığı ölçüm ve hesaplar neticesinde Belediye Parkı'nın farklı noktalarına 5 adet paratoner taktırarak yıldırım düşmeleri ile can ve mal kaybının önüne geçti.

 

Yapılan çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, geçtiğimiz yılın Ekim ayında parka yıldırım düştüğünü bunun sonucunda 1'i ağır 3 kişinin yaralandığını hatırlatarak bu tehlikenin önüne geçmek için uzun süredir çalıştıklarını ifade etti.

 

Takılan paratonerlerle havadaki elektrik yükünü toprağa aktarmayı böylelikle can güvenliğinin sağlanacağını belirten Başkan Savaş, "Zararların önüne geçmek için bir çok konuda çalışmalar yapıyoruz, bu çalışmamız da bunlardan biri. Hemşehrilerimiz bu tür hava şartlarında artık daha güvenli olacak. Tehlikenin meydana gelebileceği bir çok noktada çalışma yaparak tedbirlerimizi alacağız" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet