Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sözde değil özde festival sıfır bütçeyle hazırlandı..

Sosyal ve kültürel yönü geniş bir festival programı hazırlayan İskenderun Belediyesi Festival Komitesi, üç gün sürecek etkinliklerle sahil şeridi boyu

Gündem   A+a-

 İskenderun, sözde değil öz de festivale hazırlanıyor. Sosyal ve kültürel yönü geniş bir festival programı hazırlayan İskenderun Belediyesi Festival Komitesi, üç gün sürecek etkinliklerle sahil şeridi boyunca ayrılan yerlerde her türlü etkinliğe yer vererek doyurucu bir program olmasına özen gösterdi.
Ferhat Göçer, Mustafa Özarslan-Grup Çığ ve de Leman Sam’ın sahne alacağı konser programlarında yerel sanatçılar da unutulmamış. Sahil boyunca çeşitli dallarda müzik etkinlikleri ve tiyatro gösterileriyle doyumsuz bir festival programı hazırlayan komite, belediye bütçesinden tek bir lira dahi kullanmadan festivali tamamlamayı planlıyor. Merakla beklenen 5 Temmuz günü için geri sayım başladı..
Festivalle ilgili düzenlediği basın toplantısında genel hizmetlere ve projelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bir deniz şehri olan İskenderun’da denizden faydalanamamanın bir sıkıntı olduğuna dikkat çekti. Gençlerin denizle tanışmasının özgüveni arttırıcı önemli bir ayrıntı olduğuna vurgu yapan Civelek, önümüzdeki aylarda bu konuda çalıymalar yapacağının da sinyallerini verdi.
Sözde değil özde festival sıfır bütçeyle hazırlandı..
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in, “belediyemiz ‘Sıfır Bütçe’ ile hazırladı” dediği Festival, kültürel etkinlikler, spor etkinlikleri, çocuk etkinlikleri ve sosyal etkinlikler olmak üzere dört ana madde altında toplanıyor…
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Festival Düzenleme Komitesi ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Briç Kulübü toplantı salonunda, basın mensuplarına ‘28. Uluslar arası Kültür ve Turizm Festivali’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Civlek; “Düzenlediğimiz bu festivali belediyemiz ‘Sıfır Bütçe’ ile hazırladı” dedi.
Bu festivali yapmalarındaki amacın, halkın festivale birebir katılımını sağlamak olduğunu dile getiren Civelek; “Yapmış olduğumuz bu festivaldeki tek amacımız, halkımızın düzenlemiş olduğumuz festivale bire bir katılımını sağlamaktır. Bunun için festival komite üyelerimiz sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve esnaflarla bir araya gelerek halkımızın bu festivale katılımı sağlamak için gerekli bilgi alışverişinde bulundular. Düzenlemiş olduğumuz 28. Uluslar Arası Kültür ve Turizm Festivalinde önemli ve özel bulduğumuz tüm faaliyetlerimizi bireysel bir anlayışla, toplumsal anlayışı da hedef alarak düzenlemiş bulunuyoruz” diye konuştu.

Festival programı..
Festival etkinliklerinin dört ana madde altında toplandığını sözlerine ekleyen Başkan Civelek; “Festivalimiz, kültürel etkinlikler, spor etkinlikleri, çocuk etkinlikleri ve sosyal etkinlikler olmak üzere dört ana madde altında toplanmaktadır. Spor faaliyetlerimiz arasında plaj futbol ve voleybolu yer almaktadır. Balıkçı barınağının oraya mükemmel kalıcı bir saha oluşturuldu. Bundan böyle bütün amatör takımlarımız bu sahada istedikleri kadar antrenman yapabilecekler. Bu sahayı belediye olarak kendi imkânlarımız ile yaptık.
Festivalimizde bu etkinliklerimizin yanı sıra ‘Türk Yıldızları’ havada gösterilerini yapacaklar. Mehteran takımı marşlarıyla festivali renklendirecekler. Ordumuz kendi imkânlarıyla ‘Sahra Yemekhanesinde’ yöresel yemeklerden halkımıza takdim edecekler. Bunun yanı sıra 5 Temmuz günü ‘Türk Askerinin İskenderun’a Girişi’ temsilen gösterilecek. Festivalin birinci günü akşam Anıt Alanında Leman Sam konser verecek. İkinci gün Mustafa Özarslan ve festivalin son günü Ferhat Göçer’le festivalimiz son bulacak. Anlayacağınız üzere yaptıklarımız ve yapacaklarımız sadece İskenderun ve İskenderun halkı için” şeklinde konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in ardından konuşma yapan Festival Komite Başkanı Mesut Yüksekbaş’da Festival ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yüksekbaş, festival boyunca yapılacak etkinliklerin yerlerini sırasıyla açıklayarak; “5 Temmuz Festivalimizde yapacağımız etkinlikler için yer tahsisimiz tamamlanmıştır. Çocuk etkinlikleri 5 Temmuz Parkında yapılacak. Onun biraz daha gerisinde kalan Engelliler Derneğimizin önünde ‘Rock Müziği’ konserleri olacak. 2. Nolu Belediye Gazinosunda ‘Türk Sanat Musiki’ şarkıları söylenecek. Anıt alanında ise festivalde üç gün boyunca konser verecek olan sanatçılarımız yer alacaklardır” dedi.
Son olarak konuşma yapan Festival Komite Üyesi Kemal Sonay ise amaçlarının katılımcılara ve çocuklara kendi iç dünyalarını yansıtabilmek için imkân sağlamak olduğunu belirterek; “Biz burada hem bu amacı güdüyoruz, hem de bütün katılımcıların eğlenmelerini ve öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi Tarafından Yapılan İşler de Konuşuldu!
Düzenlenecek olan Festival ile ilgili yapılan açıklama sonrası İskenderun Belediyesinin yapmış olduğu işlerden de bahseden İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bizim en büyük hedefimiz İskenderun halkının denizle tanışmasını sağlamaktır. Bunun için bizler şöyle düşündük. Baktık ki orta halli bir esnafın İskenderun’da balık yiyebilecek bir lokantası dahi yok. Bizde İskenderun halkını Deniz ile tanıştırmak için Deniz Ticaret Odası ile birlikte İskenderun’a bir ‘Marina’ kurulması yönünde ortak bir kanıya vardık. Bu konuya bakanlığımızda sıcak baktı. Artık herhangi bir konuda ağlamaya gerek yok. Çünkü artık biz ‘İktidarız.’ İktidar kim belediye ve İskenderun halkıdır” dedi.
Bunun yanı sıra İskenderun’da çözüme kavuşmamış birçok problemi de yavaş yavaş çözüme kavuşturduklarını da sözlerine ekleyen Civelek; “Belediye olarak su paralarında indirime gittik. Yayalar için yaya geçitlerini düzelttik. Pac Meydanında ortada bulunan havuzu ortadan kaldırıp oraya İskenderun’u temsilen bir heykel koymayı düşünüyoruz ve bunu da bir yarışma şeklinde yapmayı düşünüyoruz. İskenderun halkı bunun için karar versin. O havuzun yerine İskenderun’u temsilen oraya hangi heykel konulabilir.
Eski bitpazarının yerini dinlenme yeri yapacağız bu yüzden orada bir peyzaj çalışması da yapacağız. Bunu da yarışma şeklinde yapmayı düşünüyoruz. Bunun kararını da İskenderun halkı versin istiyoruz. Sahilde bulunan taşlık kısımlarda da peyzaj çalışmaları yapılacak. Birçok yeşil alanda peyzaj çalışması yapılacak.
Bunun yanı sıra itfaiyemiz için 280 Milyar tutarında bir itfaiye aracı alındı. Çevredeki otlar felaket şekilde büyümüştü onların icabına bakıldı. Sivrisinek ve kene ile ilgili ilaçlamalar yapıldı. İskenderun’da yaşanan büyük bir sel felaketi vardı. Bunun en büyük nedeni de Kızıldere’den kaynaklanıyordu. Bizde Kızıldere’yi feyezan kanalı ile birleştirerek bu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. Olası bir sel felaketi karşısında kötü bir durumla karşı karşıya kalmayacağız. Ve feyezan kanalını tamamen temizleyerek arıtmadan akan suyu feyezan kanalına aktararak sürekli şekilde su akışını sağlayacağız tamamen temiz su olacak ve oranında çirkin görüntüsünden kurtulmuş olacağız” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar