Skip Navigation Links

Elini Vicdanına Koy!!! Biz Yaptık Kurumlar Reddetti..

Başkan Culha’dan En Sert Nadim Tan Açıklaması..

Elini Vicdanına Koy!!!  Biz Yaptık Kurumlar Reddetti.. Web
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 3 Mart tarihli belediye meclis toplantısı öncesi, bugüne kadar görülmemiş sertlikte bir açıklama yaptı. Başkan Culha, AK Parti aday adayı toplantısında yaptığı konuşmada Arsuz Belediyesi’ni devlet yatırımlarına engel olmakla itham eden AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan’ı kınadı.

AK Parti Hatay Milletvekili Aday Adaylarının tanıtım toplantısında, “İlçemizin acil ihtiyacı olan 75 Yataklı Devlet Hastanesi ve Hükümet Konağı Binası konularında Arsuz Belediyesi sürekli sorun çıkartıyor, kendileri hizmet üretemedikleri gibi devlet imkânlarıyla da gelecek yatırımları engelliyor” şeklinde Arsuz Belediye yönetimini eleştiren AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan’ı ağır bir üslupla yanıtladı ve açıklamayı ise “mesnetsiz, bilinçsiz, doğru olmayan ve siyasi şova yönelik bir açıklama olarak değerlendiriyorum..” diyerek sert açıklamasını sürdürdü.

AK Parti’den Arsuz Belediye Başkan Adayı ve şu anda da yine AK Parti’den Hatay Milletvekilliği’ne aday adayı olan Mehmet Sürer ve AK Parti’li Meclis Üyesi Özcan Aslan’ın da hazır bulunduğu 3 Mart tarihli meclis oturum öncesi yaptığı açıklamayla AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan’ı kınayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, hastane ve hükümet konağı konularında Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’la koordineli bir çalışma içinde olup, her türlü katkı ve desteği verdikleri halde, yapılan işlemlerin İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazılarla iptal edildiğine dikkat çekti.

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın açıklaması şöyle;  “27 Şubat 2015 Cuma günü Gümüş Otel’de AK Parti Milletvekili Aday Adayları Tanıtım  Toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Ak Parti Arsuz İlçe Başkanı Sayın Nadim Tan mevcut yerel yönetimin Arsuz’a gelecek hizmetler önünde engel teşkil ettiğini ileri sürerek, “İlçemizin acil ihtiyacı olan 75 Yataklı Devlet Hastanesi ve Hükümet Konağı Binası konularında Arsuz Belediyesi sürekli sorun çıkartıyor, kendileri hizmet üretemedikleri gibi devlet imkânlarıyla da gelecek yatırımları engelliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Öncelikle bu açıklamasından dolayı Sayın Nadim Tan’ı şiddetle ve esefle kınıyorum. Bu açıklamayı tamamıyla mesnetsiz, bilinçsiz, doğru olmayan ve siyasi şova yönelik bir açıklama olarak değerlendiriyorum..

 

Her iki konuda, yani hastane ve hükümet konağı yeri konularında Sayın Kaymakamımız ile uyumlu bir şekilde yaklaşık 7-8 aydır çalışıyoruz. Bu konulardaki plan çizimleri ve hazırlığı asli görevimiz olmamasına rağmen şehir plancımız tarafından defalarca değişik alternatif planlar hazırlanmış ve hazırlamaya da devam etmektedir.

Sayın Kaymakamımız her ihtiyaç duyduğunda bizlerle bu konuda toplantılar yapmakta ve görüş alışverişinde bulunmaktadır. Hatta ve hatta şehir plancımızı bu konularda onun emrine tahsis etmiş bulunmaktayız. İstediği anda şehir plancımızı ve imar müdürümüzü kendi memuru gibi makamına çağırıyor, her türlü teknik bilgi ve belgeye da rahatlıkla ulaşabiliyor.

Bu konularda biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmış bulunmaktayız ve yapmaya da devam ediyoruz.

Sorun çıkaran, karşı duran ve olumsuz görüş bildiren Arsuz Belediye olarak biz değil, ilgili mevzuat gereği görüşlerine başvurulan bazı devlet kurumlarıdır. Bunlar; İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’dür.

Kimse bizim üzerimizden siyasi şov yapmaya kalkışmasın. Buna asla müsaade etmeyiz. Siyasi şov yapacak olanlar ise bu kente, bu topluma hizmet üretip, yatırım yapsın, bizde hizmet üretenlere o zaman saygı duyalım.

Sonuç olarak; Sayın Nadim Tan’a araştırmadan, soruşturmadan, mesnetsiz, bilinçsiz, doğru olmayan, tamamen siyasi şov niteliği taşıyan böyle açıklamalar yapmamasını tavsiye ediyor ve aklı selim olmaya davet ediyorum.

Ayrıca yukarıda tüm detaylarıyla açıklamaya çalıştığım bu konulardaki değerlendirmeyi de sevgili Arsuz Halkı’nın takdirine bırakıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

 

Başkan Culha’nın açıklamasının ardından devlet hastanesi ve hükümet konağı gibi projelere olumsuz görüş bildiren işlemlerin İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nün resmi yazılarını okuyan Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz da, isteyen herkese bu bilgi ve belgeleri verebileceğini söyledi.

 

Özcan Aslan:

Eksik olur, yanlış olur ama hizmete kenetlenelim.  

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın sert konuşmasının ardından söz alan AK Parti’li Arsuz Belediye Meclis Üyesi Özcan Aslan da yaptığı konuşmada, konuşmanın içeriğine vakıf olmamakla birlikte, AK Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan’ın konuşmasında art niyet görmediğini ve söyledi ve Nadim Tan adına da özür diledi. Özcan Aslan konuşmasının devamında şöyle dedi. “Bu konuda Nadim Tan başkan böyle bir şey söylemişse bundan gurur duymalıyız. Demek ki işi takip ediyor. Hepimizin bir siyasi görüşü vardır. Amaç burada Arsuz'a hizmet etmektir. Birbirimize yanlış yorumlarla gelmişsek, şayet kaldı ki böyle bir şey olamaz. Amacımız hizmet getirmek, biran önce hastanemiz olsun biran önce okulumuz olsun. Bunlar için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.”

 

Nazım Culha, Meclis Üyesi Özcan Aslan’ın konuşmasının ardından “Bütün belge ve bilgiler orada, biz her türlü hizmeti yapacak, gerek devletin hizmetleri, gerek özel sektör hizmetlerinin destekçisi olduğumuzu, yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Ak Parti'den meclis üyesi de buradadır. Buraya gelmiş reddedilmiş deniyor, öyle bir şey yoktur.” Diyerek yatırımların engellendiği yönündeki iddaları reddetti.

 

Sahil Halka Açılacak..

Arsuz sahilinin halka açılması projesini soran AK Parti’li Meclis Üyesi Özcan Aslan’a yanıt veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Büyük bir ihtimalle gelecek hafta, sizlerle birlikte o projeyi değerlendireceğiz. Hatta araçlarımızın Arsuz sahiline indi ondan sonrada çıkmayacak oradan. Projeyi hep beraber değerlendireceğiz "Evet" dediğimiz an halkı da katacağız. Orada ki mülk sahiplerini de bu konuya dahil edeceğiz. Yaza sahil projesini hayata geçireceğiz.” Dedi.

 

 

Elini Vicdanına Koy!!!  Biz Yaptık Kurumlar Reddetti..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet