Skip Navigation Links

Sonay Aykut da CHP’den Aday Adayı..

Hatay’ın yakından tanıdığı CHP’de, iş yaşamında ve sosyal hayatta başarılı bir kariyeri olan Ziraat Mühendisi Sonay Aykut,

Sonay Aykut da CHP’den Aday Adayı..

Politika   A+a-

CHP’den Hatay Milletvekilliği’ne aday adayı oldu.

Aday adaylık başvurusunu genel merkeze yapan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Sonay Aykut, lise yıllarından başlayarak CHP’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirttiği özgeçmişinde, üniversite yıllarında da partideki görev ve sorumluluklarını sürdürdüğünü ifade ediyor.

Perşembe günü kalabalık ekibiyle birlikte CHP Hatay İl Başkanlığı’nda düzenleyeceği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayacak olan Sonay Aykut’un özgeçmişi şöyle:

3 Haziran 1972'de dünyaya geldi.  İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş'ta tamamladı ve yine aynı ilde bulunan, Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1999 yılında başarı ile mezun olarak,  ziraat mühendisi ünvanını aldı.

Sosyal demokrat bir ailede dünyaya gelmesinin etkileri ile lise yıllarında, Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarında aktif görevler alan Sonay Aykut, üniversite yıllarında Kahramanmaraş  CHP gençlik kolları başkanlığı, CHP üniversite konsey üyeliği ve parti delegesi görevlerinde bulundu.

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Dörtyol Bameks Tarım kuruluşunda ziraat mühendisi olarak çalışma hayatına başladı. İş yaşamına çeşitli gıda işletmelerinde sorumlu teknik müdür olarak devam eden Aykut, aynı zamanda kamu adına mülk bilirkişiliği görevini de üstlendi. Meslek birliğinde de aktif görevler alan Sonay Aykut; Hatay Ziraat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, kurultay delegesi ve zirai ilaç bayileri denetçiliği görevlerini de üstlendi.2012 yılından bu yana,yaşadığı ve çok sevdiği Hatay İli'nin İskenderun İlçesi'nde, bölge ekonomisinin lokomotifi olan demir çelik sektöründe faaliyet gösteren  Aykut İnşaat Taahhüt San. Limited Şirketi'nde inşaat demiri ticareti yapmakta ve halen bu şirketin yönetiminde yer almaktadır.2012 yılında Hatay Kadın Girişimciler Kurulu üyesi olan Sonay Aykut, 2 dönemdir aynı derneğin yönetiminde yer alarak,  icra kurulu üyeliği yapmaktadır.

İskenderun'un saygın işadamlarından ticaret odası meclis üyesi, İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut ile evli  ve iki çocuk annesi olan Sonay Aykut,  gençlik yıllarından bu yana savunduğu halkın eşitliği ve ekonomik sorunların giderilmesi, barışın, huzurun ve umudun tekrar insanların gönüllerinde yeşermesine katkıda bulunmak için, hepimiz için, Hatay CHP milletvekilliğine aday adayı olmuştur.

   

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet