Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol’a trafik zabıta birimi kuruluyor

Dörtyol Belediye Meclisi 2015 Yılı 3. Birleşimini Yaptı

Dörtyol’a trafik zabıta birimi kuruluyor

Dörtyol   A+a-

Dörtyol Belediye Meclisi 2015 yılı 3. Birleşimini önceki gün Meclis salonunda gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Mart ayı birleşimine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlık etti. Yapılan yoklamada CHP Meclis Üyesi Ahmet Cemalettin Yüce’nin izinli sayılması oy birliği ile kabul edilirken diğer meclis üyelerinin tamamı birleşime iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Ak Parti gurubundan 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliklerinden istifa eden Av. Mustafa Özbolat ile Ziraat Mühendisi Ali Sümer’in yerine meclise katılan Hasan Çambel ve Mehmet Aydın’a hoşgeldiniz dedi ve yapacakları çalışmanın ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını, aday adayı olan arkadaşlara da başarı diledi.

Dörtyol Belediye Meclisi gündeminin üçüncü maddesinde Av. Mustafa Özbolat’tan boşalan imar komisyonu üye seçimini gerçekleştirdi. Ak Parti Gurup Sözcüsü Güven Eker İmar Komisyonu üyeliğine Üstün Soylu’yu önerdi. Öneri oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi olarak 3 adet 7. dereceden norm kadro cetveline uygun zabıta personeli ihdası görüşüldü. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy madde üzerinde yaptığı açıklamada ilçedeki trafik akışının etkin ve verimli sağlanması ile trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Zabıta Trafik Birimi oluşturulmasını amaçladıklarını, 9 kişilik ekip içerisinde ihdas edilecek 3 yeni kadro ile 12 kişilik bir ekip oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Madde meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

Gündemin 5. maddesi olarak tam zamanlı Peyzaj Memuru ile Eğitmen kadrosu ihdas edilmesi talebi, MHP Meclis Üyesi İsmail Başar’ın ücretlerin taban fiyatlar üzerinden verilmesi şeklindeki önerisiyle oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 6. maddesinde 5 adet Plan Tadilat Dosyası görüşüldü. 3 adet plan tadilat dosyası imar komisyonu ve şehir plancısının görüşleri doğrultusunda vatandaşların aleyhine oy birliği ile reddedilirken bir adet plan tadilat dosyası imar komisyonunun görüşleri doğrultusunda vatandaşın leyhine oy birliği ile kabul edildi. 5 adet plan tadilat dosyasının görüşülmek üzere İmar komisyonuna havalesi ise oy birliği ile kabul edildi.

Gündemini tamamlayan meclis daha sonra meclis üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti.

MHP Meclis Üyesi Ziraat Mühendisi Mevlüt Coşkun ilçede narenciyede yaşanan sorunlara değinen bir konuşma yaptıktan sonra Dörtyol Belediyesi’nin öncülüğünde Tarım Çalıştayı yapılmasını önerdi. Öneri meclis üyeleri arasında olumlu karşılanırken bu konuda Dörtyol Belediyesi’nin bir sorumluluk alması gerektiği görüşü hakim oldu ve Meclis’de Tarım Gıda ve Hayvancılık Komisyonu oluşturularak bu komisyonun ilçenin genel durumu hakkında bir çalışma yaptıktan sonra tarım çalıştayına gidilmesi kararlaştırıldı.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Komisyonu üyelikleri için MHP Gurubundan Mevlüt Coşkun, Ali Ok ve Arif Ergin, Ak Parti Gurubundan İsmail Tekin, Mehmet Seyhan ve Kahraman Kıymacı, CHP Gurubundan ise İlyas Cemal Karaca önerildi. Öneri oybirliği ile kabul edildi.   

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş