Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TAKBİS ile kolaylık

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Tapu Müdürlüğü, online hizmetler için işbirliği protokolü imzaladı

TAKBİS ile kolaylık

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Tapu Müdürü Ayhan Duran ile birlikte halka daha hızlı ve etkin hizmet sunmak amacıyla Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) protokolü imzaladı.

Mevcut tapu kaydı ve kadastral bilgileri online paylaşıma açan TAKBİS’le bilgi ağının genişleyeceğini, maddi ve zaman kaybının da önüne geçeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Nazım Culha,  “Protokolün kapsamı, tapu ve kadastro bilgilerinin online sisteme taşınmasıyla kamu hizmetlerinin daha sağlıklı, hızlı, etkin ve verimli olarak sağlanmasını oluşturuyor. Daha önce yapılan yazışmalar hem zaman,  hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Tapu ve Kadastro Bilgi sistemiyle birlikte işlemler, online sistemle internet üzerinden daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek” şeklinde konuştu.

Güncel tapu verilerinin artık belediye tarafından anında görülebileceğini ifade eden Arsuz Tapu Müdürü Ayhan Duran ise, “Arsuz Belediyesi tarafından görülmesi gereken güncel tapu verileri artık online olarak anında görülebilecek. Bu sayede vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek, buradan güncel tapu bilgilerini onaylatıp tekrar belediyeye  geri getirmelerinin de önüne geçilecek. TAKBİS’e giren Arsuz Belediyesi, güncel tapu bilgilerini anında görebilecek ve vatandaşlar işlemlerini bir kaç dakika içinde yapabilecekler” dedi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar