Skip Navigation Links

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Bilgilendirme Toplantısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen toplantının konuları.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Bilgilendirme Toplantısı

Gaziantep   A+a-

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi OSB'leri Bilgilendirme Toplantısı 28 Şubat 2015 tarihinde İskenderun'da yapıldı.
OSBÜK Başkanı Nakıboğlu, "İlk ikisini Marmara ve Ege Bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarımız gayesi icraatı yapanlarla, denetim yetkisini kullananları bir araya getirerek, mevzuata uygun OSB yönetimi için dikkat edilmesi gereken hususları değerlendirmektir" dedi.
Nakıboğlu büyümenin motorunun imalat sanayisi olduğunu belirterek, "2023 hedefleri geleneksel büyüme anlayışı veya bugünkü verimlik düzeyi ile kesinlikle yakalanamaz. Sanayiciler olarak artık katma değeri yüksek yatırımlara ve teknolojik ürünlere yönelmeliyiz" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Kibar Altunal ise konuşmasında, "OSBÜK ile yapmış olduğumuz işbirliği ile yapılan toplantılar sayesinde sanayicilerimizin sorunlarını birebir görerek tespit ediyoruz. 280 OSB'mizde yaşanılan sorunları yakinen görerek OSBÜK ile birlikte çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Barış Morgül ve Müfettişler Faruk Düzcan, Cemal Temiz, Oktay Altın ve Nurullah Demirkıran mevzuat gereği; OSB Denetimlerinde sıklıkla sorulan sorular, imar ve yapılaşma, elektrik piyasasına kadar OSB yöneticilerinin uygulamalarda dikkat etmesi gereken her türlü ayrıntı hakkında bilgi verdi.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantı sonunda OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Kibar Altunal'a ve Müfettişlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir OSB ve OSBÜK yöneticileri katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet