Skip Navigation Links

Bahçeşehir Koleji Bölge Birincisi

İskenderun Bahçeşehir Koleji Robotik takımı, 28 Şubat'ta Ankara'da yapılan First Lego League 2. Bölge Turnuvası'nda

Bahçeşehir Koleji Bölge Birincisi

Eğitim   A+a-

'Robot Performans'ta, katılan 30 okul arasında 1. oldu. Uluslararası bir yarışma olan FLL, çocukların erken yaşta temel bilimlerle tanışmasını, sosyal beceriler geliştirmesini ve özgüven sahibi bireyler olmasını amaçlamaktadır.

İskenderun'da ilk kez Bahçeşehir Koleji'nde yapılan robotik çalışmaları ilk sezonda meyvesini vermeye başladı. Bu yılki teması 'Senin Dünyan Senin Sınıfın' olan turnuvaya 'Minecraft' isimli takımla katılan öğrenciler; Alperen Cantürk, Batuhan Can, Cemre Maden, Deniz Çaypınar, Kerem Ali Arslan, Tarıkcan Yıldırım, Yaman Bora Otuzbir ve Zeynep Doğa Arslan, Bahçeşehirli olmanın bir ayrıcalığını daha yaşadıklarını söylerken, takımın koçu Fen Bilgisi öğretmeni Mahmut Reyhani, elde ettikleri başarılı sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını ekledi. Bundan sonraki hedeflerinin Türkiye derecesi yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Reyhani, 21-22 Mart'ta İzmir'de yapılacak Türkiye Turnuvasına hazırlanmak için önlerindeki süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerini, Ankara'daki turnuvada zayıf olarak gördüğü noktaları güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi. 
iskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik; 'Öğrencilerin ufkunu açan, dünyaya bakış açısını genişleten organizasyonlarda yer almak Bahçeşehirli olmanın doğal bir getirisidir.' dedi. 'First Lego League, Bahçeşehir Fen Teknoloji Lisesi'yle adını duyduğumuz, katılan ve her yıl başarılı sonuçlar alan takımları gıptayla izlediğimiz bir turnuvaydı. Eğitim hayatımıza başladığımız 2. yılda FLL'de Bölge 1.'si olarak Türkiye Turnuvası'na katılmaya hak kazanmış olmakla gurur duyuyoruz. Böylece sadece akademik başarı odaklı olmayıp yaşam eğitimi veren Bahçeşehir felsefesini de bir kez daha yaşamış ve yaşatmış olmaktayız. Takımın koçluğunu yapan öğretmenimizi, turnuvaya katılan öğrencilerimizi ve onları yetiştiren ailelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.' dedi
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet