Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mersin Eski Otogarının Bir Bölümü Yıkıldı

Mersin'deki Otobüs Firmaları Yeni Otogara Girmeme Kararı Aldı

Mersin Eski Otogarının Bir Bölümü Yıkıldı

Mersin   A+a-

Mersin'deki otobüs firmaları temsilcileri, geçtiğimiz hafta sonu açılan kentin yeni otogarı Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ) girmeme kararı aldıklarını, Tarsus Otogarı'ndan otobüslerini kaldıracaklarını açıkladılar.
Kentte uzun süredir tartışılan yeni otogar hizmete girdi ancak sıkıntılar bir türlü aşılamadı. Yeni otogarın fiyatının yüksek olduğunu savunan otogar esnafı yeni otogara gitmeme kararı alırken, otobüslerin de Tarsus Otogarı'ndan kalkacağını açıkladılar. Yeni otogarın açılmasıyla birlikte eski otogarda da yıkıma başlayan belediye ekipleri, otogarın büyük bir bölümünü yıktı. Bugün sabah saatlerinde yıkımı devam eden eski otogar içinde toplanan otogar esnafı, duruma tepki gösterdi. Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Genel Sekreteri Veli Tol, yaptığı açıklamada otogar esnafı olarak sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, "Burhanettin Kocamaz bu kenti beraber yöneteceğiz derken asli görevi olan Mersin'in yapılanmasındaki halka hizmet noktasında şu arkamızdaki tabloyu gördüğümüz zaman üzülmemek içten bile değil. Bugüne kadarki basın açıklamalarımızda hep kırmamaya, dökmemeye, o devlet biz evlat noktasında sabrettik. Ancak Mersin kamuoyunun da şunu bilmesi lazım ki biz otogar esnafı olarak, 30-35 yıldır bu sektörde hizmet vermiş insanlar olarak Burhanettin Kocamaz amcamızın fiyatlarıyla o otogara gitmemiz mümkün değil. Şimdi eylem planı noktasında Mersin halkından biz özür dilemekle beraber şunu da bilmelerini isteriz. Şu anda 40-50'ye taşıdığımız fiyatın oraya geçildiği zaman 75 ile 100 liraya varılacağı bir gerçek. Tekelleşmeyle nereye varılabilir. Buradan ekmek yiyen onlarca insanın aç ve sefil götürme noktasındaki tutumu gerçekten üzücü bir olay. Mersin halkını da bu esnaf hiçbir zaman mağdur etmeyecektir, bunun da bilincindeyiz. Mersin halkının da bunca yıldır bu sektöre hizmet vermiş tüm işletmeciler olarak şu taahhüdü de yerine getirmek istiyoruz. Doğudan geleni mevcut otogara, Batı'dan gelenin mevcut otogara girerken iki tane servis değiştirmesinin önünü kesmek için tüm halkımız bu sektörün temsilcileri zaten bir çıkmaz sokakta olmasına rağmen halkı mağdur etmeme adına Tarsus Otogarı'na taşıma noktasındadır. Gerek fiyat konusunda, gerek Tarsus'a taşıma noktasında halkı mağdur etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
BAŞKAN RAMAZAN AVCI: "BU TERÖR DEĞİL Mİ?"
Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise bugün istemedikleri bir noktaya geldiklerini vurgulayarak, "Belediye başkanının görevi vatandaşa hizmet midir, hakaret midir, zulüm müdür. Ricalarla, kendi cebimizden para ödeyerek, yolcular burada mağdur olmasınlar diye dolmuşlara bindirmeye çalışırken, daire başkanları minibüslerin başkanlarını tehdit ederek, güzergahınızı iptal ederiz, bu yolcuyu taşımayın diyorlar. Halbuki sizin göreviniz belediye otobüsleri ile bu yolcuyu taşımak. Bu yolcu mağdur olmasın, bunlar Mersin'in insanları. Bunları bile bizim Tarsus'a ulaştırmamıza zorluk çıkartıyorlar. Minibüsleri tehdit ediyorlar. Belediye başkanının görevi otogarı yapıp, ticarethane yapmak değildir. Yıkıma bakar mısınız. Bu terör değil midir? Biz ne yaptık ki. Gelip burayı kafamıza yıkmanız terör değil mi? Barış sürecinin bu kadar olumlu geliştiği bir noktada bir belediyenin bunu yapması zulüm değil midir, hakaret değil midir, insanlara isyan edin değil midir? Biz bunu yapmayacağız. Biz bu vatana, bu memlekete sahip çıkacağız. O istediği kadar bizi tahrik etsin" diye konuştu.
Şoförler Cemiyet Başkanı Veysel Sarı'ya da tepki gösteren Avcı, "Otogar açılışında, 'Ya otogara insanlar ailesi ile gelemiyorlar, gidemiyorlar' diye açıklama yapıyor. Herhalde Sayın Veysel Sarı kendisinin de bir otogar mensubu olduğunu, Mes Koop dolmuşlarının sahibi olduğunu unutmuş. Sayın Veysel Sarı senin minibüslerin yolda birbirleriyle yarışıyorlar. Yolda birbirlerinin üzerine direksiyon kırıyorlar bir yolcu için. Buradan yetkililere sesleniyorum. Mes Koop dolmuşlarına baksınlar. 20 tane yolcu araya alıyorlar. Önce Veysel Sarı bu insanlara yardımcı olsun. Önce kendi havlunu temizle, ondan sonra diğer tarafları temizleyelim" ifadelerini kullandı.
Mersin Seyahat'ın sahibi Kerim Ürkmez, "Otogarı alan şahıslar, 'Bizi engellemeye çalıştılar, rantta oynuyorlar' diye söylemlerde bulunuyorlar. Asıl otogarı biz engellemedik, onlar bizi engelledi. Bizi engelleyenler, 'ihaleye girmeyin, ihaleyi ucuza alacağız, size ucuza vereceğiz, şirket kuralım' diyen Halit Şimşek'e sesleniyorum. Kapı arkalarında burada iyi bir rant var, Mersin firmalarına ve Güneydoğu firmalarına günlerce pazarlık yaparak gelin girmeyelim dediler. Mitingleri yapanlar bunlardı. Dün de çıkmışlar garibana, esnafa verip veriştiriyorlar. Gidip tek başlarına ihaleye girip, bugün halkın karşısına 800 bin, 500 bin gibi rakamlar çıkartan bu vatandaşlar, bu insanları belediyeye karşı kışkırtan insanlardı. Bu şahısların fotoğrafları mevcut. Ne oldu da bugün Burhanettin Kocamaz'cı oldular" dedi.
Basın açıklamasının ardından otogar esnafı olaysız bir şekilde eski otogardan ayrıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar