Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hat Başkanları yazılı talimatla belediye eliyle bilgilendirilmeli

Koltuk değnekleriyle yürüyen, yürüme engelli Kemal Esen, Türkiye Engelliler Derneği Genel Merkezi'nin verdiği Engelli Tanıtım Kartı'yla ülke genelinde

Gündem   A+a-

Koltuk değnekleriyle yürüyen, yürüme engelli Kemal Esen, Türkiye Engelliler Derneği Genel Merkezi’nin verdiği Engelli Tanıtım Kartı’yla ülke genelindeki şehir içi dolmuşlarda dolmuşlara sorunsuz bindiklerini, kartın sadece İskenderun genelinde kabul görmediğinden yakınarak ilgililerden yardım istedi.
Hat Başkanları yazılı talimatla belediye eliyle bilgilendirilmeli
Engelli Kemal Esen; “Engeliler Günü’nde yanımızda olduğunu ve tüm sorunlarımızı çözeceğini söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Civelek ile Şoförler Odası Başkanı Sayın Erol Akın bu sorunumuzla ilgilenmeli ve şehir içi dolmuş hat başkanlarıyla, dolmuş sürücülerine Engelli Tanıtım Kartı taşıyanlardan ulaşım ücreti alınmamasını temin etmelidirler.
Türkiye genelinde hemen her dolmuşta kabul gören bu kartımız, İskenderun genelinde nedense kabul görmemekte, her defasında dolmuş sürücüsü ve muavinleriyle yaşadığımız tartışma neticesi ücret ödemek durumunda kalmaktayız.
Hani engellilerin yaşamları kolaylaştırılacaktı? Hani engelliler için ulaşım kolaylıkları sağlanacaktı? İskenderun, Türkiye’nin değil de bir başka ülkenin bir kenti midir? Belediye Başkanımız bizi sadece senede bir gün hatırlamasın. Hat başkanları, sürücüler ve Şoförler Odası başkanıyla bir araya gelip, yazılı talimat, sözlü telkin ve uyarılarla biz kartlı engellilerden dolmuş ücreti alınması engellenmelidir” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar