Skip Navigation Links

Muhasebecilerden 'Angarya' İsyanı..

Türkiye genelinde; çalışma arkadaşları ve aileleriyle birlikte muhasebe meslek camiasının 500 bini bulan çalışanları;3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kab

Gündem   A+a-

 
 
Türkiye genelinde; çalışma arkadaşları ve aileleriyle birlikte muhasebe meslek camiasının 500 bini bulan çalışanları;3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 23'üncü yıldönümü olan 13 Haziran 2012'de; Siyasi Erk'ten “Vicdan Muhasebesi” talebinde bulunuyor.
13 Haziran 2012 gününün “Yapılanların/yapılmayanların gözden geçirilmesi, doğru veya yanlışların ortaya konulması” günü yani herkes için “Vicdan Muhasebesi Günü” olduğuna dikkat çeken İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri, 2. Noter önünde toplandıktan sonra İskenderun Anıt Alanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında oldukça anlamlı sloganlar atan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, “Angaryalara Son!” adı altında yaptıkları eylemde şu sloganlara yer verdiler: ““Ne devlete, ne mükellefe yaranamıyoruz”, “Siyasetin değil, mesleğin erbabıyız”, “Tabutta emekli olmak istemiyoruz”, “Nişanlımı görmek istiyorum”, “Evimizi özledik”, “Eşlerle kavga etmek istemiyoruz”
Anıt alanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda toplanan oda üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmail Bıkmaz yönetiminde önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular ve ardında da İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söylediler.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaattin Özbülbül, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Bizler; akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi-finans ilişkilerinde, sistemin başrolünde olduk.
Bizler; demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, meslekte hem vicdanı hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk.
Yıllarca vergilerin toplanmasında İdare'nin en güçlü “görülmez eli” olduk. Ekonomik krizlerde “çözüm ortağı” görüldük.
Refahın paylaşılmasında, devletin “yetim çocuğu“ olduk.
Çatı Örgütümüz TÜRMOB ve ülkemiz genelinde 83 il ve ilçede örgütlü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Odaları olarak mesleğimizin artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini gördük.”
İskenderun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası açıklamasında istekler ve mesajlar ana başlıklar halinde şöyle verildi:
-Angaryalar kaldırılmalıdır.
-Başta 5 / 4 olmak üzere anti demokratik maddeler kaldırılmalıdır.
-TÜRMOB genel kurulunca kabul edilen yönetmelikler biran önce yayınlanmalıdır.
-Sınav mağdurlarının ek sınav talebi yerine getirilmelidir.
-Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezaları kaldırılmalıdır.
- Müşteri Bildirim Listeleri kaldırılmalıdır.
-Denetim sürecinde; yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedelleri kaldırılmalıdır.
-Denetim lisanslamasında sınav yapmayı asla düşünmeyin.
- E-beyanname şifresi mükelleflere değil, meslek mensuplarına verilmelidir.
- Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalıdır.
-Serbest meslek uygulamasında Gelir KDV çelişkisi düzeltilmelidir.
- Ücret tarifesinin yayınlanması meslek örgütümüze bırakılmalıdır.
-Bakanlık vesayetine son verilmelidir.”
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet