Skip Navigation Links

Milletvekili Mevlüt Dudu DTO'yu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'ni ziyaret etti.

Gündem   A+a-

 
Milletvekili Mevlüt Dudu DTO’yu Ziyaret Etti
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’ni ziyaret etti.
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkan vekili Abdulkadir Doğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Sohbet ortamında geçen ziyarette CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu İskenderun’un önemli sorunlarını paylaşarak bilgiler verdi.
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu “İskenderun gündeminde şuanda iki önemli konusu var. Birisi İskenderun limanı bu sizi yakından ilgilendiriyor ve yakında faaliyete girecek. Bu konuda bir sorun görünmüyor şuan. Diğer önemli olan konu ise İskenderun’u bekleyen çok büyük bir tehlike var. Hatay’ın büyükşehir yapılması İskenderun için büyük önem arz ediyor. Hatay’ın büyükşehir yapılması İskenderun’un sonsuza kadar il yapılmayacağının ilanıdır. Biz büyükşehir yapılanmalarına karşı değiliz. İskenderun’un Antakya’dan daha çok ihtiyacı var büyükşehir olmaya. Çünkü olası bütün gelişmeler burada yönetiliyor. Sanayi alanı olsun ve diğer sektörlerde bu bölgenin Arsuz’dan Erzin’e kadar komple tek yerden yönetilmesi ve organize edilmesi gerekir. Hatay’ın büyükşehir yapılması İskenderun’da buna dâhil edilmesi ilelebet boyunluk altında bırakacak. Bizim önerimiz iki tane büyükşehir oluşturulsun bu olmayacak bir şey değildir. Özel bir statü getirilebilir. Çünkü gerçek anlamda İskenderun’un ihtiyacı var buna. İskenderun Deniz Ticaret odası gibi bir kitlenin bu konuda katkı yapmasını bekliyoruz.”diye konuştu.
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkan vekili Abdulkadir Doğan “Nihayet kangren gibi olan İskenderun liman meselesi çözümlenecek gibi görünüyor. İskenderun limanı körfeze olumsuz anlamda bir zararı olmayacaktır. İskenderun limanın başka bir özelliği de dünyanın en büyük konteynır gemisinden bir tanesi geçtiğimiz günlerde İskenderun limanına geldi. Bu dev gemi Türkiye’de başka limana giremiyor. İlk defa İskenderun limanına geldi. Her limanın bir özelliği var. Bu tarz dev gemileri konteynır limanına götürmüyorsunuz bu gemi aktarma özelliği yapan bir duruma sahip. İskenderun limanına böyle büyük gemileri ağırlamaya müsait aday olan limanımızdır. Mesela Mersin Limanı bu tip dev gemiyi ağırlamaya uygun bir yer değil. Oraya daha küçük taşıma kapasitesine sahip gemiler gelir. İskenderun limanın memleketimiz büyük bir getirisi olacaktır. İskenderunlular olarak biz Deniz Ticaret odası olarak böyle bir projeye büyük destek veriyoruz. Hatay’ın büyükşehir yapılması konusu ise neler getireceğini ne götüreceği kimse bilemez. Ama bizler çevremizle olsun görüştüğümüzde insanlarımızı bu konuya sıcak bakıyor gibi görünüyor. Tabiî ki bu konunun eksileri olabilir. Ama başka yerlerdeki büyükşehirlere baktığımızda inanılmaz bir şekilde gelişme ve nüfuslarının artışlarını görmekteyiz” diye konuştu.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet