Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

4.5 aylık hamileyken öldürülen Burcu Çiftçi Cinayeti Davası

Adana'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri sanığın ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

4.5 aylık hamileyken öldürülen Burcu Çiftçi Cinayeti DavasıFoto
Galeri

Adana   A+a-

Adana'da, kıskançlık nedeniyle boşanma aşamasına geldiği eşi tarafından 4.5 aylık hamileyken öldürülen Burcu Çiftçi'nin ailesi ve 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, sanığın ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
Kıskançlık nedeniyle eşiyle sürekli tartışan ve boşanma kararı alan 20 yaşındaki Burcu Çiftçi, henüz 4.5 aylık hamileyken 10 Eylül 2014 tarihinde eşinin sıktığı 3 kurşunla hayatını kaybetti. Çiftçi cinayetinin 2. duruşması bugün Adana Adliyesi'nde görüldü. Dava, ertelendi. Duruşmayı şehir dışından gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi kadınlar ve avukatlar da izledi.
Duruşma sonrası basın açıklaması yapmak için İnönü Parkı'nda toplanan grup üyelerinin yanında Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek ve kendisini aldattığını iddia ettiği eşi tarafından boğularak öldürülen Halime Yelmez'in annesi Aliye İnal da yer aldı. Birer konuşma yapan anneler, kadın cinayeti faillerinin, töre cinayetlerinde olduğu gibi ilk celsede ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Bu sırada Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek, kızının fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.
"İNDİRİM DEĞİL, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET"
'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' adına basın açıklamasını okuyan Elif Karan, sanıkların uydurma bahanelerle indirimlerden faydalandıklarını kaydetti. Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'dan sonra Çekmeköy'de bir kadının ölü bedeninin çöp konteynerinde bulunduğuna dikkat çeken Karan, Manisa'da da bir kadının yakıldığını ve kısa süre içerisinde pek çok cinayetin yaşandığını kaydetti.
Devletin mutlaka somut adımlar atması gerektiğini savunan Elif Karan, "Aksi takdirde kadınlar öldürülmeye devam edecek. Ancak kadın cinayetlerinin çözümü bizde. Bir araya gelirsek çözümü bulabilir, kadın cinayetlerinde indirim verilmemesini, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kanunlara geçmesini sağlayabiliriz. Bu yüzden başka Özgecanlar olmasın diye yılmıyoruz, usanmıyoruz, meydanlarda olmaya devam ediyoruz. Tüm kadınları yaşam hakkı için gerekli olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için bir araya gelmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklaması sırasında Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek ve Halime Yelmez'in annesi Aliye İnal'ın gözyaşı döktüğü görüldü.
Yoldan geçerken basın açıklamasına katılan bir kadın da erkeklerin kadınları kolayca kandırdığını ve büyük zararlar verdiğini belirterek gözyaşı döktü.
Basın açıklamasından sonra grup olaysız dağıldı.

4.5 aylık hamileyken öldürülen Burcu Çiftçi Cinayeti Davası foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar