Skip Navigation Links

Minik Öğrenciler Yaratıcı Okuma Çalışması

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Yaratıcı Okuma' çalışması kapsamında

Minik Öğrenciler Yaratıcı Okuma Çalışması

Mersin   A+a-

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Yaratıcı Okuma' çalışması kapsamında Mersin'de faaliyet gösteren bir matbaayı gezerek, tasarım, kalıp ve baskı aşamaları hakkındaki meraklarını giderdiler.
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu 1A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte gittikleri matbaada, kullandıkları defter ve kitapların nasıl hazırlandığına tanık oldular. Matbaayı büyük bir merakla gezen minik öğrenciler, matbaa sahipleri Sinan, Serdar ve Ferit Bağban kardeşlere sorular sorarak bilgi edindiler. Matbaada kağıt çeşitlerini, ayrıca kitap, dergi, afiş ve davetiyelerin tasarım, kalıp ve baskı aşamalarını inceleyen minik öğrencilere, gezi sonunda matbaa sahibi Bağban kardeşler tarafından not defterleri hediye edildi.
Geziyle ilgili bilgi veren sınıf öğretmeni Eda Can, "Bu gezimizin amacı bir kitabın yolculuğunu, nerede başlayıp nerede bittiğini öğrencilerimiz tarafından yerinde inceleyerek öğrenmelerini sağlamaktı. Öğrencilerimiz bu gezi sayesinde konu hakkında geniş bilgi sahibi olma fırsatını yakaladı. Bundan sonraki hayatlarında öğrencilerin kitapları daha istekli bir şekilde okuyacaklarını düşünüyoruz" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet