Skip Navigation Links

Lağam Çukurundan Tarihi Top Mermisi Çıktı

Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen top mermisi buldu.

Lağam Çukurundan Tarihi Top Mermisi ÇıktıFoto
Galeri

Adana   A+a-

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, kanalizasyon çalışması sırasında Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen top mermisi buldu.
Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi'nde ASKİ ekipleri, kanalizasyon borusu döşemek için kazı çalışması yapmaya başladı. Ekipler, iş makinesiyle boru döşemek için bir hatta kanal açtığı sırada demir parçasına rastladı. Bunun üzerine ekipler cismi kanaldan çıkartıp ne olduğunu tam olarak anlamayınca polise haber verdi. Olay yerine gelen polis merkezi ekipleri de cismin ne olduğuna karar veremeyince olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı.
Bomba imha ekipleri yaptıkları incelemede cismin 155'lik top mermisi olduğunu belirledi. Top mermisinin Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin ediliyor. Ekipler top mermisini alarak detaylı inceleme yapmak üzere Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Kazıda çalışan ekip şefi Topoğraf Hayri Aslanboğa, "Kepçeyle kazı çalışması yaparken ağır bir metal cisim olduğunu fark ettik. Topraktan çıkartarak durumu ekiplere bildirdik. Ekipler, top mermisini incelemek için götürdü. Yaklaşık 40 kilo ağırlığındaydı. Merminin Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığını tahmin ediyoruz. Top mermisi etkinliğini de kaybetmiş" dedi

Lağam Çukurundan Tarihi Top Mermisi Çıktı foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet